Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΠΛΣ Κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομα τους... Η συνεργασία της μειοψηφίας με τον κ. Υπουργό,δεν φαίνεται να τους δικαιώνει εκ του αποτελέσματος.
Πειραιάς, 10/11/2017

Αρ.Πρωτ: 150/2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει οποιαδήποτε Ένωση μέλος της ΠΟΕΠΛΣ, είναι η αποδοχή του καταστατικού της. Ενώσεις που δεν επιθυμούν να συνταχθούν με το ανωτέρω, μπορούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης τους, να διαγραφούν.


Εφόσον όμως παραμένουν μέλη της Ομοσπονδίας, οφείλουν να τηρούν τη συνδικαλιστική δεοντολογία και να λειτουργούν με καταστατικές διαδικασίες με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων.


Η προηγούμενη Διοίκηση και σημερινή μειοψηφία, επί δυο χρόνια δεν είχε ενημερώσει κανέναν συνάδελφο για το σύνολο των διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Για πρώτη φορά δόθηκε στη δημοσιότητα από εμάς και ζητήθηκαν άμεσα απόψεις από τις Ενώσεις. Οι Ενώσεις που έστειλαν σχετικά σημειώματα, αυτά ενσωματώθηκαν στις προτάσεις μας.

Η συνεργασία της μειοψηφίας με τον κ. Υπουργό, όπως αναφέρουν στη σημερινή ανακοίνωση τους, δεν φαίνεται να τους δικαιώνει εκ του αποτελέσματος.


Παρήγορο είναι ότι το αντιλήφτηκαν και ενώ μέχρι σήμερα μιλούσαν για το καλύτερο νομοθέτημα των τελευταίων ετών, σήμερα και μετά από τις δικές μας πιέσεις και ενέργειες παραδέχονται ότι χρειάζεται βελτιώσεις και τροποποιήσεις.
Ζητούν για πρώτη φορά ρύθμιση για το ΤΑΛΣ, αφού εγγράφως μόνο εμείς την είχαμε ζητήσει με σχετικό έγγραφο μας.

Έστω και αργά χαιρετίζουμε τη προσχώρηση τους στη θέση μας.
Επίσης για πρώτη φορά παραδέχονται αναιρώντας τον ίδιο τους τον εαυτό ότι η διάταξη για τον υπολογισμό της στρατιωτικής θητείας χρειάζεται νομοτεχνική βελτίωση για να έχει αναδρομική ισχύ. Πράγμα που από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε και κατηγορηθήκαμε από τους ίδιους ότι μπλοκάραμε τη διάταξη.

Έστω και αργά χαιρετίζουμε τη προσχώρηση τους στη θέση μας
Ακόμη στο θέμα των πανελλαδικών εξετάσεων προτείνουμε τη κατάργηση της σχολής Υπαξιωματικών ώστε η εισαγωγή να γίνεται μέσα από το Σώμα από τους εν ενεργεία Λιμενοφύλακες.

Ας μας πουν ευθαρσώς εάν συμφωνούν ή όχι.
Για δε τη ρύθμιση που αφορά τα ΚΕΑ και που προσπαθούν να την καπηλευτούν ας μας πουν γιατί μέχρι και σήμερα δεν συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου.

Ως εκ τούτου εμείς μπορεί να γινόμαστε δυσάρεστοι και πιεστικοί και να μην μας καλούν για φωτογραφίες τόσο συχνά πράγμα που δεν το έχουμε και ανάγκη, αλλά σίγουρα είμαστε πιο χρήσιμοι στους συναδέλφους μας. Αυτό άλλωστε είναι και το ζητούμενο μας.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->