Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

ΤΙΜΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΙΝΑ...ΣΤΗΛΙΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΛΛΟΘΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ!

Με απορία και έκπληξη διαβάσαμε για την στάση του Προέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής –Πειραιά στη Βουλή κατά την διάρκεια ακρόασης των φορέων στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στο πλαίσιο επεξεργασίας του νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ.

Οι παρατηρήσεις μας παρακάτω σε καμία περίπτωση δεν σχετίζονται με την ταυτότητα (κομματική ή άλλη) των κοινοβουλευτικών προσώπων αλλά επικεντρώνονται μόνο σε ότι έχει σχέση με το κύρος του Λιμενικού Σώματος…

Διαμαρτυρήθηκε ο εισηγητής της μείζονος αντιπολίτευσης γιατί ο Υπουργός κ. ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ, ενώ έχει καλέσει την Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λ.Σ., κάλεσε σκοπούμενα και την Ένωση Αττικής της οποίας τα μέλη του προεδρείου της είχαν συμπράξει και εξακολουθούν να συμπράττουν μαζί με τον Υπουργό στην κατάρτιση ενός ελλιπέστατου και όχι μόνο σ/ν.

Η διαμαρτυρία συνίστατο στο γεγονός της βίαιης παρέμβασης από τον Υπουργό στα εσωτερικά θέματα λειτουργίας μιας Ομοσπονδίας όπως είναι η ΠΟΕΠΛΣ, καταπατώντας βάναυσα την αρχή της πλειοψηφίας.

Γιατί ο κ. Υπουργός απέκλεισε την διατύπωση τυχόν τρίτης άποψης κάποια από τις υπόλοιπες 18 Ενώσεις;

Το έκανε μήπως ο κ. Υπουργός στο πλαίσιο προστασίας της μειοψηφίας; Γιατί δεν το έκανε και με όλους τους άλλους φορείς;


Όχι βέβαια , ο κ. Υπουργός έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την βασική αρχή της πλειοψηφίας, τους δεοντολογικούς κανόνες και αρχές και δημοκρατικούς κανόνες και κάλεσε την «παρεούλα» αυτού και των συνεργατών του στην κατάρτιση των διατάξεων που αφορούν το προσωπικό του Λ.Σ. ως μία φωνή υπέρ του νομοσχεδίου ….

Μια φωνή με τόσο αναπτυγμένες δημοκρατικές ευαισθησίες
που αντί να αρνηθεί να προσέλθει στη Βουλή, σεβόμενος την αρχή της πλειοψηφίας , προσήλθε στο ναό της Δημοκρατίας ως καλεσμένος (επαν.) ως καλεσμένος και ως να έφταιγε το κοινοβούλιο για την ήττα του, παρέδωσε μαθήματα δημοκρατίας και τρόπου διαλόγου κάνοντας και υποδείξεις σε εκλεγμένους επί σειρά ετών εκπροσώπους του ελληνικού λαού .

Μια φωνή με τόσο αναπτυγμένες συνδικαλιστικές ευαισθησίες
που εντελώς αντιδημοκρατικά, αυθαίρετα, αντιδεοντολογικά και ανήθικα κατονόμασε την ΠΕΑΛΣ ως την αγαπημένη ένωση του εισηγητή της μείζονος αντιπολίτευσης.

Αναρωτιέμαι
πως νιώθει ο εκπρόσωπος της μεγαλύτερης Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. για αυτήν του την παρουσία στην Βουλή των Ελλήνων.

Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν αισθανόμαστε περήφανοι
που το Λιμενικό Σώμα, ανεξάρτητα του αντιδεοντολογικού τρόπου, εκπροσωπήθηκε εστω και σε συνδικαλιστικό επίπεδο από ένα στέλεχός του με αυτή την συμπεριφορά.

Ούτε αισθανόμαστε περήφανοι για την "δουλική" προς τους Υπουργούς τοποθέτηση
του στη Βουλή των Ελλήνων, τις θέσεις του για τις μεταθέσεις, τις πειθαρχικές διατάξεις, αν και είμαι σίγουρος ότι δεν είχε γνώση τι ακριβώς συμφωνούσε με τους άμεσους συνεργάτες του και τους Υπουργούς…

Πως άλλωστε μπορεί κάποιος να είναι περήφανος για ένα συνδικαλιστή στέλεχος του Λ.Σ.
που από την ασφάλεια του συνδικαλιστικού ..αμετάθετου της Αττικής και πιο συγκεκριμένα του 4ου ορόφου του Υπουργείου... παρομοιάζει μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το ιστορικό «Λιμενικό Σώμα» σαν «Brand Name» ως να επρόκειτο για προϊόν διαφήμιση και ζήτα από τους βουλευτές την ψήφιση άρθρων όπως αυτού της έκδοσης νέων ταυτοτήτων ως αναγνώριση της επικής προσπάθειας του προσωπικού του Λ.Σ. στο Ανατολικό Αιγαίο την οποία παρακολούθησε από την τηλεόραση.

Πως άλλωστε μπορεί κάποιος να είναι περήφανος για ένα συνδικαλιστή στέλεχος του Λ.Σ
που μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με θράσος απαξιώνει θέματα που αφορούν τους Αξιωματικούς αλλά και το λοιπό προσωπικό και προσφέρει άλλοθι δημοκρατικού διαλόγου στους Υπουργούς, οι οποίοι με την σειρά τους αποκλείουν την φωνή των φυσικών ηγετών του Σώματος δηλαδή ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ.

Πως άλλωστε μπορεί κάποιος να είναι περήφανος για ένα συνδικαλιστή στέλεχος του Λ.Σ
που μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πιεζόμενος από την ΠΟΕΠΛΣ, ύψωσε ανάστημα και στεντόρεια φωνή όσον αφορά τον ρόλο του Συμβουλίου Μεταθέσεων και τον ελάχιστο χρόνο παραμονής στον τόπο συμφερόντων και για τα στελέχη του Σώματος που υπηρετούν στην Β. Ελλάδα για τα οποία ζητούσε μόλις πριν 2 χρόνια , να μετατεθούν …

Πως άλλωστε μπορεί κάποιος να είναι περήφανος
για κάποιους συνδικαλιστές στελέχη του Λ.Σ που η 'συναλλαγή" ανεξάρτητα κομματικών πεποιθήσεων και η εξασφάλιση προνομίων τους ,φαίνεται να  τους έχει γίνει εμμονή και μόνιμη εξάρτησή πράγμα όμως που οδηγεί στη χειραγώγησή τους και στα αποτελέσματα που είδαμε στο σ/ν και στη Βουλή .

Από την άλλη , δεν παραξενευόμαστε
διότι ανάλογα με τους ταγούς που πελάζεις ανάλογους τρόπους και πολιτικές θα αναπτύξεις. 


Κι επειδή θα μπορούσε κάποιος να ρωτήσει αν μόνο αυτός ο Πρόεδρος συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο
, θα σας έλεγα, ότι δεν είμαι πολύ περήφανος για την απάντηση που θα έδινα, έστω και αν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις... Το σίγουρο είναι ότι αν κάθε συνάδελφος, δεν σκύψει πάνω από τα σύγχρονα προβλήματα του Σώματος, αν δεν προτείνει ιδέες και νέες προσεγγίσεις για την λύση τους, αν δε συμβάλλει στην προώθηση ενωτικών προσεγγίσεων και νέων προσώπων που θα φέρουν σε πέρας προσπάθειες αυτές…. είμαστε καταδικασμένοι να μας εκπροσωπούν συνδικαλιστές κατώτεροι των περιστάσεων .


Αγαπητοί συνάδελφοι μη ξεγελιέστε

"Καθώς οι φωνές δεν μπορούν να ακουσθούν στη μάχη, τύμπανα και τρομπέτες χρησιμοποιούνται. Και καθώς οι στρατιώτες δεν μπορούν να δουν καθαρά, σημαίες, φανταχτερές στολές και λάβαρα χρησιμοποιούνται."


ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.ΣΑΙΤΑΚΗΣ
τ.ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΑΛΣ
ΜΕΛΟΣ ΔΣ
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->