Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΚΑΡΠΑΖΙΑ ΕΠΛΣ Αττικής και Νήσων στο προεδρείο της ΠΟΕΠΛΣ και στο συνδυασμό ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ 

ΕΠΛΣ Αττικής και Νήσων: Στη Βουλή κληθήκαμε προκειμένου να υπάρξει εκπροσώπηση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» που αποτελεί την εκπροσώπηση των 9 Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ και συνέχεια του απερχόμενου προεδρείου της Ομοσπονδίας και ως αντιπροσωπευτικότερος εκπρόσωπος των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ .


H «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» στη Βουλή για το Νομοσχέδιο.


Είναι προφανές ότι η στάση του κ.Δριβάκου ως Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ και αναφορικά με τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνει επί του Νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ έχει προκαλέσει πολλές αρνητικές αντιδράσεις .
 
Το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για μία Ομοσπονδία που έχει χρόνο θητείας μόνο 20 ημέρες, είναι αρκετά βαρύ, καθώς ο Πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει ΔΣ προκειμένου να ενημερώσει το 19μελες για τις αποφάσεις του να αλλάξει σχεδόν το μισό Νομοσχέδιο σε μία φιλοσοφία ανάλογη με αυτή της ΠΕΑΛΣ .


Έτσι λοιπόν και προκειμένου να υπάρξει εκπροσώπηση του συνδυασμού «ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» που αποτελεί την εκπροσώπηση των 9 Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ και συνέχεια του απερχόμενου προεδρείου της Ομοσπονδίας ,κλήθηκε ως αντιπροσωπευτικότερος εκπρόσωπος των πρωτοβάθμιων Ενώσεων της ΠΟΕΠΛΣ , η ΕΠΛΣ Αττικής και Νήσων.Σε κάθε περίπτωση θα παρέχεται πλήρη στήριξη στα άρθρα που αποτέλεσαν προτάσεις του απερχόμενου ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ μετά και από έγκριση Συνεδρίου, Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΛΣ ,έκθεση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έκφραση απόψεων ,αλλά και την έγκριση του ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ ,ως εξής :  Εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων. Νομοθετείται ένα πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας που θα διασφαλίσει από την μία την αντικειμενικότητα και τη διαφάνεια  στις προσλήψεις και από την άλλη τη σταθερή εισροή στελεχών στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Αποστρατευτικός βαθμός προερχόμενων από σχολή Λ/Φ:

Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ: Το ζήτημα βρίσκονταν σε εκκρεμότητα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ίση μεταχείριση μεταξύ των προερχομένων στελεχών των 33ουκαι 34ουΣχολείων Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ. με το 32ο που κατατάχθηκε το 1996.

Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό: Για τους βαθμοφόρους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που προέρχονται από τη Σχολή Δόκιμων Υπαξιωματικών και τους προερχόμενους από τη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας υπολογίζεται για λόγους υπηρεσιακής εξέλιξης ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας.

Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας κατά τα πρότυπα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε να εναρμονισθούμε με τις συμφωνίες και τα Δελτία Ταυτότητάς μας να αποτελούν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ) προκειμένου να υπάρχει εκπροσώπηση των εργαζόμενο στο ταμείο.

Εκπρόσωπος της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στα Πειθαρχικά Συμβούλια με δικαίωμα ψήφου.

Λιμενικά Τμήματα: Καταργείται η διάταξη που δίνει το δικαίωμα στους Λιμενάρχες να κάνουν τοποθετήσεις στα Λιμενικά Τμήματα τα οποία και εφεξής θα αποτελούν ξεχωριστό τόπο επιλογής μετάθεσης.

Άγιο Όρος: Μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο η Λιμενική Αρχή  Δάφνης (Άγιο Όρος).


Φαρμακευτική Περίθαλψη .Ζητείται την οριστική επίλυση του χρόνιου προβλήματος με τη χορήγηση δωρεάν φαρμάκων στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->