Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

ΧΑΡΗ ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΔΕΗ! Τι απαντά ο Κοντονής


 Χάρη σε κατάδικο που είχε κριθεί ένοχος για κατοχή και πώληση ναρκωτικών έδωσε το ελληνικό κράτος προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσληψή του στη ΔΕΗ, η οποία όμως τελικά αρνήθηκε να τον προσλάβει.

Σύμφωνα δημοσιεύματα, η χάρη δόθηκε με προεδρικό διάταγμα που υπογράφηκε τον Αύγουστο έπειτα από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Ο υποψήφιος υπάλληλος είχε λάβει μέρος σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όμως δεν μπορούσε να διοριστεί λόγω της καταδίκης του σε διετή φυλάκιση – με τριετή αναστολή – από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Δυτικής Μακεδονίας.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες που θέλουν τον υποψήφιο να είναι κομματικό στέλεχος του κυβερνητικού συνασπισμού στην Κοζάνη.

Η απάντηση Κοντονή

Για εσκεμμένη παραπληροφόρηση και ανθρωποφαγία κάνει λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση του, αναφέρεται στην πολλαπλή και διασφαλιστική για την τήρηση της νομιμότητας διαδικασία απονομής χάριτος, τονίζοντας το γεγονός ότι η απονομή χάριτος αποφασίζεται από το Συμβούλιο Χαρίτων που συγκροτείται κατά πλειοψηφία από δικαστικούς και ο φάκελος υπογράφεται από τον υπουργό Δικαιοσύνης ενώ κυρίαρχη είναι η αρμοδιότητα για την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακόμα ο υπουργός αναφερόμενος στη συγκεκριμένη περίπτωση, επισημαίνει ότι επρόκειτο για καταδικασθέντα σε δύο χρόνια για παραβάσεις ναρκωτικών ηλικίας 23 ετών και η απονομή χάριτος σε αυτόν υπήρξε θετική καθόλα τα στάδια που προβλέπει ο νόμος και το σύνταγμα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού.

Πρώτον, για να γίνει δεκτή αίτηση Χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προηγείται γνωμοδότηση του κατηγορήσαντος εισαγγελέα, του υπηρεσιακού εισηγητή, του ειδικού εισηγητή και απόφαση του Συμβουλίου Χαρίτων, το οποίο συγκροτείται από επτά μέλη με πλειοψηφία δικαστικούς λειτουργούς. Ακολουθεί πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει και τον τελικό λόγο.

Δεύτερον, η συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση αφορά κατοχή και πώληση ακατέργαστης κάνναβης κατά το έτος 2008 από καταδικασθέντα σε 2 χρόνια φυλάκιση με αναστολή. Σημειωτέον ότι το αδίκημα αυτό είχε τελεστεί από τον καταδικασθέντα σε ηλικία 23 ετών και έκτοτε δεν είχε τελέσει κανένα άλλο αδίκημα.

Συνεπώς, ορθά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία απονομής Χάριτος συναίνεσαν προς τούτο για την άρση των συνεπειών από την ποινή που του είχε επιβληθεί. Η εσκεμμένη παραπληροφόρηση, η ανθρωποφαγία και η δημιουργία εντυπώσεων μέσω φαιδρών δημοσιευμάτων και αναρτήσεων πρέπει να λάβει επιτέλους τέλος. Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που προβαίνω σε δήλωση για την αποκατάσταση της αλήθειας και καλώ όλους να προστατεύσουν μια αδιάβλητη διαδικασία και πάνω από όλα το κύρος του θεσμού του Πρόεδρου της Δημοκρατίας».
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->