Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Σύλληψη 37χρονου από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας
Για καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη ένας 37χρονος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών που πραγματοποιούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών σε νομότυπες κατοίκον έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, σε συνεργασία με στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, της Λιμενικής Αρχής Σαμοθράκης και Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης καθώς και από στελέχη του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας και Διεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, σε δύο (02) οικίες που ο 37χρονος χρησιμοποιεί, σε μία εκ των δύο, στην περιοχή της Νιγρίτας Σερρών, εντοπίστηκε καταπακτή σε δωμάτιο κατασκευασμένη από τον ίδιο, που οδηγούσε με αυτοσχέδια σκάλα σε υπόγειο χώρο διαστάσεων 8,5 Χ 5,5 μ., στον οποίο υπήρχε μία πλήρως εξοπλισμένη και λειτουργική εγκατάσταση καλλιέργειας φυτών ινδικής κάνναβης αποτελούμενη:


Έντεκα (11) λαμπτήρες με κάτοπτρο,


έναν πίνακα LED ,


έναν απορροφητήρα,


μία (01) συσκευή παροχής εξωτερικού αέρα,


εννιά (09) μετασχηματιστές,


τρεις (03) ανεμιστήρες,


δέκα (10) μέτρα εύκαμπτων αγωγών,


σαράντα (40) τετραγωνικά μέτρα ανακλαστικού υλικού,


πέντε (05) χρονοδιακόπτες,


δύο (02) ζυγαριές ακριβείας,


ένα (01) θερμόμετρο,


επτά (07) συσκευασίες με φυτόχωμα και


μία (01) δεξαμενή νερού.

Στην εγκατάσταση βρέθηκαν επίσης:


Σαράντα δύο (42) φυτά ινδικής κάνναβης σε γλάστρες ύψους από 0,92 μ. Έως 1,40 μ.


είκοσι έξι (26) γλάστρες με φυτεμένους σπόρους ινδικής κάνναβης,


τέσσερις (04) ναύλον συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ινδικής κάνναβης μικτού βάρους α) 72,1 γρ. β) 192,6 γρ. γ) 2.782,7 γρ. και δ) 1.459 γρ. .


Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν οι ναρκωτικές ουσίες και τα ανωτέρω αντικείμενα .
policenet.gr/
 
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->