Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ Ενεργοποίηση του θεσμού του Συνηγόρου του ΛιμενικούΩς γνωστόν, με το άρθρο 46 του Ν. 4256/2014 (ΦΕΚ 92A’) έχει προβλεφθεί ο θεσμός του Συνηγόρου του Λιμενικού, που ως μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη Αρχή διασφαλίζει την απρόσκοπτη εκτέλεση των αστυνομικών – ελεγκτικών καθηκόντων των στελεχών Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ., προασπίζοντας το τεκμήριο της αθωότητας και προφυλάσσοντας αυτά από κακόβουλες και άδικες καταγγελίες εις βάρος τους.

Εντούτοις, η μη ενεργοποίηση της εν λόγω διάταξης στερεί στην πράξη τα στελέχη από το δικαίωμα  υπεράσπισής τους από λειτουργούς του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε δίκη για υπηρεσιακή υπόθεση, το οποίο κατοχυρώνεται με τον παραπάνω Νόμο, με συνέπεια να περιέρχονται σε ατέρμονες δικαστικές περιπέτειες με δυσάρεστα πολλές φορές αποτελέσματα.

Πέραν τούτου, είναι δυνατόν κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής δίκης (υπάρχουν παραδείγματα) στελέχη του Λ.Σ που συμμετέχουν, όχι απαραίτητα ως κατηγορούμενοι, αλλά ακόμα ακόμα και ως μάρτυρες, να καθίστανται υποκείμενο νομικής επίθεσης από τους αντιδίκους, εξαιτίας των ευαίσθητων και σημαντικών υπηρεσιακών αποδεικτικών στοιχείων που καλούνται να παρέξουν στο δικαστήριο. Δεν είναι δε λίγες  οι φορές όπου η αντίδικη πλευρά καταθέτει στο δικαστήριο δικόγραφα μηνύσεων ή αγωγών κατά του στελέχους Λ.Σ, όπως π.χ μήνυσης για ψευδορκία κ.α.


Αποτελεί λοιπόν  υποχρέωση της Πολιτείας η λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την προστασία των στελεχών εκείνων που καταβάλλουν καθημερινά αδιάκοπες προσπάθειες, υπό αντίξοες συνθήκες, για την πλήρη και συνεχή στήριξη των δύο καίριων πυλώνων της χώρας μας, της ασφάλειας στη θάλασσα και της ναυτιλίας. 

Προς τούτο,η κατάρτιση και άμεση έκδοση του σχετικού Π.Δ που προβλέπεται στο άρθρο 46 του προαναφερθέντος Νόμου, με το οποίο καθορίζονται η διαδικασία, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για την εφαρμογή του θεσμού του Συνηγόρου του Λιμενικού, είναι χωρίς άλλο  ανάγκη πρώτης προτεραιότητας.
ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ σπεύσατε....

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->