Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2017

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ


Η θεσμοθέτηση του Επιδόματος Παραμεθορίου αποτελούσε τα τελευταία χρόνια μια πάγια και σταθερή διεκδίκηση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Κάθε προσπάθεια δικαιολόγησης της σκοπιμότητας του επιδόματος αυτού μοιάζει περιττή. Πολύ περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη προβλεπόταν για άλλες περιπτώσεις υπαλλήλων του Δημοσίου. 
 
Ο ν. 4472/2017 μαζί με το νέο μισθολόγιο των 'ενστόλων', για το οποίο τόσα και τόσα έχουν γραφτεί, έφερε (επιτέλους) και την καθιέρωση μηνιαίου Επιδόματος Παραμεθορίου.


Ποιες περιοχές λογίζονται ως 'παραμεθόριες'

Οι νομοί Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσων. Ειδικά για τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας και η νήσος Σκύρος.Ποιες είναι οι προϋποθέσεις καταβολής;

Να προσφέρει κανείς υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του επιδόματος.


Το χρηματικό ύψος του μηνιαίου επιδόματος

Το επίδομα ανέρχεται σε 100€ μικτά. Μετά την αφαίρεση των νόμιμων κρατήσεων και του φόρου που αναλογεί, το επίδομα υπολογίζεται περί τα 65 €.


Πότε δικαιολογείται η περικοπή του επιδόματος;

Στις περιπτώσεις απομάκρυνσης των υπαλλήλων, για οποιονδήποτε λόγο όπως μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, διάθεση, από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με βεβαίωση του οικείου Προϊσταμένου.


Τι προβλέπεται για τις αποσπάσεις στην 'παραμεθόριο';

Το μηνιαίο επίδομα παραμεθορίου καταβάλλεται σε όσους υπηρετούν αλλά και σε όσους είναι αποσπασμένοι στις συγκεκριμένες περιοχές.


Τι συμβαίνει όταν χορηγούνται άδειες;

Το επίδομα ρητά καταβάλλεται και για όσο διάστημα οι υπάλληλοι τελούν σε θεσμοθετημένες άδειες.


Πότε ξεκινά η καταβολή του επιδόματος

Το μηνιαίο επίδομα παραμεθορίου, όπως και στο σύνολό του το νέο μισθολόγιο, έχει ισχύ αναδρομικά από 1/1/2017. Ως εκ τούτου, κάθε καταβολή μισθοδοσίας (τακτική και αναδρομική) που θα πραγματοποιείται στη βάση των νέων δεδομένων θα πρέπει να περιλαμβάνει και την αντίστοιχη καταβολή του μηνιαίου επιδόματος παραμεθορίου.


Ακολουθεί ενδεικτική αποτύπωση για τις περιπτώσεις Λιμενικών σύμφωνα με ισχύουσα νομοθεσία περί αναδιάρθρωσης των Λιμενικών Αρχών 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->