Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ Επιθεώρηση από τους πραγματογνώμονες στο «Αγ. Ζώνη ΙΙ» Το δεξαμενόπλοιο έχει μεταφερθεί σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας

Μία πρώτη επιθεώρηση στο δεξαμενόπλοιο «Αγ. Ζώνη ΙΙ» που έχει μεταφερθεί σε ναυπηγείο στα Αμπελάκια Σαλαμίνας πραγματοποίησαν σήμερα πραγματογνώμονες.


Υπενθυμίζεται ότι το δεξαμενόπλοιο είχε βυθιστεί στις 10 Σεπτεμβρίου νοτιοδυτικά της νησίδας Αταλάντης στον Σαρωνικό κόλπο, έμφορτο με καύσιμα και ανελκύθηκε προχθές από εξειδικευμένα συνεργεία του ομίλου Σπανόπουλου.

Ο ένας πραγματογνώμονας έχει οριστεί από την 5η ανακρίτρια Πειραιά, στην οποία έχει δοθεί η δικογραφία της υπόθεσης και ο άλλος από την ΕΛΥΔΝΑ (Ελληνική Υπηρεσία Διερεύνησης Ναυτικών Συμβάντων).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, το πλοίο θα πρέπει να τραβηχτεί σε κάποιο σημείο που να δίνεται η δυνατότητα περισσότερου ελέγχου από τους δύο πραγματογνώμονες και να καθαριστεί επιπλέον.

Χθες επανήλθαν σενάρια περί δολιοφθοράς στο δεξαμενόπλοιο, όπως είχε αφήσει να εννοηθεί και ο πλοιοκτήτης τις πρώτες ημέρες του ναυαγίου, τα οποία ωστόσο δεν είναι δυνατόν να απαντηθούν μέσα στις λίγες ημέρες και αν δεν γίνει ενδελεχής έλεγχος στο πλοίο και κυρίως στο μηχανοστάσιο.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->