Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2017

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΙΛΑΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ... Ο ΧΘΕΣΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ Λ.Σ. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
 
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ Λ.Σ. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ..

Κατά την διάρκεια συζήτησης – ενημέρωσης στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για το Περιβάλλον δόθηκε ο λόγος και στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου υπερασπιστεί την τιμή του Σώματος….. Μετά από ολιγόλεπτη παύση - σιωπή (προφανώς ο κ. ΛΑΓΟΥΡΟΣ αρνήθηκε να αναλάβει τον ρόλο αυτό Αρχηγού παρόντος) έλαβε τον λόγο ο κ. Αρχηγός, ο οποίος:

- δεν είπε κουβέντα για την εφαρμογή των σχεδίων για την πρόληψη της ρύπανσης τις πρώτες κρίσιμες ώρες….

- δεν είπε κουβέντα για την στάση της πολιτικής Ηγεσίας απέναντι στον ίδιο και το Σώμα

-Υπερηφανεύτηκε που  έβαλε ανώτατους αξιωματικούς να περιπολούν στις ακτές αντί να συντονίζουν αυτοί το έργο της απορρύπανσης….

- Δεν είχε πολλά να πει για την δράση των στελεχών του Σώματος…. Δεν είχε να προσθέσει κάτι γιατί τα είχαν αναπτύξει διεξοδικά  οι Υπουργοί…..

Δηλαδή συμφωνεί με όλα τα απίστευτα που είπαν οι Υπουργοί προκειμένου καλύψουν τις πολιτικές τους ευθύνες;

Οι Υπουργοί δεν υπερασπίστηκαν την δουλειά των στελεχών του Σώματος, έδωσαν –έστω και προσχηματικά- τον λόγο για να το κάνει ο  Αρχηγός….

Διαβάστε παρακάτω πως ο Αρχηγός έβαλε στη θέση του, όποιον αμφισβήτησε το Λ.Σ….

…..Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του….

«….ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ (Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής): Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, να μιλήσει, εάν θέλει, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ή ο κ. Λαγουρός και εάν μπορεί να πει κάποιες απόψεις και το Λιμενικό για τη δουλειά που έκανε.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΙΓΓΛΕΖΗ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Δεν έχω καμία αντίρρηση, αλλά δεν μου έγινε από την αρχή αυτό το αίτημα, δηλαδή, όταν ρωτήσαμε ποιοι θα μιλήσουν και ποιοι όχι, δεν είπε κάποιος ότι θέλει να μιλήσει από το Λιμενικό. Πραγματικά, εάν θα ήθελε κάποιος από το Λιμενικό Σώμα, μπορεί να τοποθετηθεί και τώρα.
Το λόγο έχει ο κ. Ράπτης.

ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ (Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής – Αντιναύαρχος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.): Είμαι ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος και δεν έχω να προσθέσω κάτι επάνω σε αυτά τα οποία ανέπτυξαν διεξοδικά, οι κύριοι Υπουργοί.

Εγώ, αυτό που θέλω να πω, είναι, ότι το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Έγινε μια υπερπροσπάθεια, όπως είπε και ο κ. Υπουργός, για την απορρύπανση και για το αποτέλεσμα που φέραμε, ενεργοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα στο μέγιστο βαθμό. Ανώτατοι αξιωματικοί για πρώτη φορά σε τέτοιες. περιπτώσεις, επέβλεψαν αυτή τη διαδικασία, αφού τους ορίσαμε τομείς ευθύνης και φέραμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εγώ, θέλω να συγχαρώ όλο το προσωπικό, το οποίο υπέρ-έβαλε και φέραμε το σημερινό καλό αποτέλεσμα. Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Αυτό θέλω να πω και μόνον
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->