Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟ Το πρόσθετο κοινωνικό μέρισμα έτους 2017 σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών περιοχών.

.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΛΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ

Ρόδος 02/01/2018
Αρ. Πρωτ.: 01/2018

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ακούσαμε την ορθή κυβερνητική απόφαση για την εφάπαξ καταβολή, ειδικού πρόσθετού κοινωνικού μερίσματος έτους 2017 σε μόνιμους κατοίκους νησιωτικών περιοχών σε αντιστάθμισμα της κατάργησης των ειδικών συντελεστών φορολόγησης .

Την συγκεκριμένη αποζημίωση δικαιούται το σύνολο των συναδέλφων μας που υπηρετούν στις πολύπαθες αυτές περιοχές. Δυστυχώς όμως η συντριπτική πλειοψηφία των Λιμενικών δεν κατάφερε να υποβάλει την σχετική αίτηση καθώς ως προϋπόθεση για την απόδειξη του μονίμου της διαμονής ήταν η υποβολή της φορολογικής δήλωσης σε Δ.Ο.Υ. της Δωδεκανήσου με αποτέλεσμα να απορρίπτονται από το σύστημα το οποίο δεν τους επέτρεπε την Υποβολή.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το σύνολο των Λιμενικών που υπηρετούν σε νησιωτικές περιοχές δεν κατάγονται από αυτές και η παραμονή τους εκεί είναι κατά μέσο όρο για δύο με τρία χρόνια. Είναι λογικό λοιπόν οι περισσότεροι να επιλέγουν να υποβάλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις στους τόπους καταγωγής τους.

Ωστόσο το γεγονός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαμένουν μόνιμα στα ακριτικά νησιά που υπηρετούν.

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους να παρακάμψουν τεχνικές αστοχίες οι οποίες εξαιρούν τους Λιμενικούς και τους αντιμετωπίζουν σαν πολίτες β΄ κατηγορίας.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->