Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

"ΌΜΗΡΟΙ" στην Κρήτη 7 ναυτικοί ...
και ένα πλοίο έτοιμο να βουλιάξει !

Έχουν περάσει 14 μήνες από την ημέρα που το “RS-300 No 97” σημαίας Ουκρανίας οδηγήθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας προκειμένου να ελεγχθεί το φορτίο με τσιγάρα που μετέφερε από το Μαυροβούνιο για το Λίβανο.

Το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι και όπως μαθαίνουμε σε κάθε κακοκαιρία τρέμουν οι κάτοικοι της Παλαιόχωρας μην διαλυθεί και βουλιάξει καθώς η κατάσταση του είναι επιεικώς άθλια.

ΟΙ ΝΑΥΤΙΚΟΙ

Τα πράγματα είναι χειρότερα σε ότι αφορά το πλήρωμα του σκάφους. Οι επτά ναυτικοί -Ουκρανικής υπηκοότητας- είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένοι αφού η πλοιοκτήτρια εταιρεία φέρεται να βρίσκεται σε αντιπαράθεση με την εταιρεία που ναύλωσε το σκάφος για το ποίος έχει την ευθύνη για τη συντήρηση του.
Μέχρι το καλοκαίρι οι ταβέρνες της περιοχής έδιναν φαγητό και τώρα η Κοινωφελής του Δήμου, ο Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων, η τοπική εκκλησία και πολίτες της περιοχής συγκεντρώνουν κατά καιρούς τρόφιμα για τους ναυτικούς. Πρόσφατα ο Δήμος Καντάνου-Σελίνου πραγματοποίησε και μυοκτονία στο πλοίο καθώς είχε αρχίσει να γεμίζει…ποντίκια!
ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
Την περασμένη άνοιξη συνομιλώντας με στελέχη του Λιμενικού και των Τελωνειακών αρχών που διερευνούσαν τη νομιμότητα του φορτίου αυτού μας διαβεβαίωναν ότι το φορτίο είναι καθόλα νόμιμο και ότι έχουν πληρωθεί όλοι οι προβλεπόμενοι φόροι. Τι κρατούσε το πλοίο στην Παλαιόχωρα; Ότι οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ζητούσαν συνεχώς νέα στοιχεία και έγγραφα, επανακαταμέτρηση των τσιγάρων, νέα επιβεβαίωση από τα τελωνεία στην Κομοτηνή και στο Μαυροβούνιο ότι τα τσιγάρα είχαν εξαχθεί νόμιμα.
Σωστό να υπάρχει μια ενδελεχή έρευνα για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, αλλά δεν πρέπει να ολοκληρώνεται σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα; Γιατί 7 άνθρωποι θα πρέπει να παραμένουν σε άθλια κατάσταση και το πλοίο να κινδυνεύει να βυθιστεί μέσα στο λιμάνι προκαλώντας μια οικολογική καταστροφή;
Είναι φανερό από κάποιες ερωτήσεις στη Βουλή για το θέμα και τη συζήτηση που ακολούθησε ότι γίνεται προσπάθεια η υπόθεση να χρησιμοποιηθεί για πολιτικές εντυπώσεις.
Την ίδια στιγμή επτά άνθρωποι ταλαιπωρούνται αφάνταστα και ένα πλοίο είναι έτοιμο να βυθιστεί!

Πηγήhaniotika-nea.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->