Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ


Αυτές είναι από μια πρώτη ματιά οι βασικές διαφορές νέου παλαιού οργανογράμματος τις οποίες και δημοσιεύουμε για την άμεση ενημέρωση των αναγνωστών μας..αργότερα θα επανέλθουμε,αναλυτικότερα.

Γενική διαπίστωση είναι ότι παρατηρούμε αύξηση των οργανικών μονάδων και θέσεων για το πολιτικό προσωπικό ενώ  το αντίθετο συμβαίνει με το ένστολο προσωπικό. 

Το διαρκές αίτημα για αύξηση των οργανικών θέσεων του Λιμενικού φαίνεται ότι για άλλη μια φορά παραπέμπεται στις καλένδες..

Εντύπωση σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί για άλλη μια φορά, η απουσία ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ από τα τεκταινόμενα...ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΕΟΥ Π.Δ. ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 103/2014

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ θα μετατραπεί σε Διοικητικό (μετά την εφαρμογή του άρθρου 6 του ν.4369/2016, Α΄33, όπως ισχύει) Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) θα μετατραπεί σε Τομεακό (μετά την εφαρμογή του άρθρου 6 του ν.4369/2016, Α΄33, όπως ισχύει) Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων .

· Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής θα μετατραπεί σε Τομεακό (μετά την εφαρμογή του άρθρου 6 του ν.4369/2016, Α΄33, όπως ισχύει) Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Μεγαλώνει σημαντικά η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ)

Συστήνεται Διεύθυνση Πλοηγικής Υπηρεσίας (με συνένωση δύο αυτοτελών τμημάτων που υπάρχουν σήμερα)

Το Τμήμα των Ναυπηγοεπισκευαστικών Δραστηριοτήτων μετατρέπεται σε Διεύθυνση με τρία τμήματα.

Η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών παύει να έχει Διευθυντή ένστολο. 

Οι θέσεις Διευθυντών των πολιτικών υπαλλήλων αυξάνονται από 4 σε 7. 


Τα Τμήματα της ΓΓΛΛΠΝΕ αυξάνονται από 12 σε 17. 


Αυξάνονται οι θέσεις του πολιτικού προσωπικού κατά 119 άτομα,από 585 σε 704 πλέον 29 που προβλέπονται για τις ΑΕΝ. 

Αναμορφώνονται οι αρμοδιότητες του Κλάδου Επιθεώρησης με ημερομηνία από 01-10-2018 συνεπεία των ρυθμίσεων του 4504/2017 περί εκχώρησης αρμοδιοτήτων σε Νηογνώμονες. Μέχρι 30-09-2018 ισχύει το πδ 103/2014 (άρθρο 92 – μεταβατικές διατάξεις).

Το πρόβλημα είναι ότι ο αριθμός των Μηχανικών πλέον είναι πολύ μικρός, καθώς καλούνται να στελεχώσουν και να υποστηρίξουν τρία από τα τέσσερα τμήματα στη Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, τρία τμήματα στη Διεύθυνση Ναυπηγοεπισκευαστικών Δραστηριοτήτων και τέσσερα τμήματα στη Διεύθυνση Μελετών και Κατασκευών Πλοίων, συνολικά δέκα τμήματα του Υπουργείου Ναυτιλίας (πλην Αιγαίου). Πρόβλημα στελέχωσης επομένως.

Υπάρχει μια τεράστια Διεύθυνση (Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών – άρθρο 63), η οποία δυστυχώς δεν έσπασε σε λιμενικά και κτιριακά.
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->