Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ : "Ο Ο.Λ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΡΗΚΤΙΚΩΝ..ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΤΣΕΠΗ" ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ!..ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΠΕ "Δεν ήρθα να πω θα" ... αλλά εξαγγελίες έκανε !


Αναφέρθηκε στην ενεργοποίηση του λιμανιού στο Τυμπάκι αλλά και στην αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας


Στο κόστος της μεταφοράς των πυρομαχικών του πλοίου Ανδρομέδα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο ίδιος σημείωσε πως το ρίσκο για την ασφαλή μεταφορά τους ανέλαβε ο πρόεδρος του ΟΛΗ Απόλλωνας Φιλλιπής τονίζοντας ότι πρόκειται για ρίσκο καθώς το λιμάνι ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ. 


Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι άμεσα σε αυτήν την εβδομάδα θα φύγουν και τα πυρομαχικά από τα Χανιά,

Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στην Κρουαζιέρα σημείωσε ότι εκτιμά πως θα πάει καλύτερα τη φετινή χρονιά. Μάλιστα σημείωσε πως από 130 κρουαζιερόπλοια πέρισυ φέτος θα έρθουν 184 με homeport το Ηράκλειο για κάποιες εταιρείες.
Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχουν 150 λιμάνια καταφύγια σε όλη τη χώρα και για πρώτη φορά επειδή είναι ... ορφανά θα αποκτήσουν « πατέρα». Πολλά από αυτά βρίσκονται στην Κρήτη και θα διεκδικηθούν κονδύλια.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε παράλληλα "Θα ενεργοποιήσουμε το λιμάνι στο Τυμπάκι, για αυτό θα έχουμε επαφές στόχος μας είναι να το δούμε άμεσα. Δεν ήρθα να πω θα" ενώ συμπλήρωσε "Ξέρετε την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για την Κρήτη. Συνδέομαι με παρά πολλούς ανθρώπους θα μπορούσα να μιλήσω και για τον ΒΟΑΚ έχω μεγάλο ενδιαφέρον".

Από την πλευρά του ο γγ λιμένων κ. Λαμπρίδης σημείωσε με νόημα πως το λιμάνι του Ηρακλείου δεν θα πωληθεί αλλά θα γίνει παραχώρηση χώρων για επένδυση κεφαλαίων.

Υπόμνημα Αλιφιεράκη

Ζητήματα μείζονος σημασίας για τις τοπικές επιχειρήσεις σχετικά με τη λειτουργία του Λιμένος Ηρακλείου τέθηκαν στη διάρκεια επίσκεψης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, με αφορμή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΛΗ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης επέδωσε στον κ. Κουρουμπλή υπόμνημα με τα καταγεγραμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν τους χώρους και τις υπηρεσίες του Λιμένος και ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού ώστε ν’ ξεπεραστούν το συντομότερο.

Ο κ. Αλιφιεράκης ζήτησε, μεταξύ άλλων, από τον Υπουργό να προχωρήσει άμεσα η βελτίωση των υποδομών και η πρόσληψη προσωπικού, καθώς επίσης να επανεξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική και να ιδρυθεί Σταθμός Συνοριακού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥ.Κ.Ε.).

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε, επίσης, εκτενής αναφορά στη δυνατότητα εξυπηρέτησης των επικίνδυνων φορτίων με τελικό προορισμό το Ηράκλειο, τα οποία μέχρι τώρα φτάνουν μέσω άλλων λιμανιών.


Επίσκεψη στα λιμάνια του νομού Λασιθίου


Τα λιμάνια του νομού Λασιθίου επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Φιλιππή Απόλλωνα και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων. Σκοπός της επίσκεψής του στη Κρήτη είναι η ενημέρωση των Φορέων Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού καθώς και για τον νόμο 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.

Πριν την αναχώρηση από το Ηράκλειο για τον νομό Λασιθίου ο Γενικός Γραμματέας και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας, κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, επισκέφτηκαν το λιμάνι του Ηρακλείου προκειμένου να ενημερωθούν από τα αρμόδια στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τις ενέργειες που πραγματοποιούνται για την άμεση απομάκρυνση από το λιμάνι του Ηρακλείου, των εκρηκτικών που εντοπίστηκαν στο πλοίο «Andromeda».

Το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Λιμένων επισκέφτηκε την πόλη του Αγίου Νικολάου όπου και συναντήθηκε στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου με την Αντιπεριφεριάρχη κα Πετράκη Πελαγία, το προεδρείου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αγίου Νικολάου, εκπροσώπους του Δήμου Αγίου Νικολάου και παραγωγικούς φορείς της πόλης. Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο λιμάνι και σχετική ενημέρωση από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, αναφορικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους χρήστες του λιμένα. Τέλος ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο Αγίου Νικολάου και είχε διάλογο με την Λιμενάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Χασιώτη Δήμητρα και στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του ΟΛΗ και την Αντιπεριφεριάρχη Λασιθίου επισκέφτηκαν το λιμάνι της Ιεράπετρας και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας κ. Πετρά Αντώνιο και στελέχη του οικείου Δήμου για τα προβλήματα των λιμένων της περιοχής, τις προτάσεις του Φορέα Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης για την ανάπτυξη του λιμένα Ιεράπετρας και τις δυνατότητες ενίσχυσης της εμπορικής του δραστηριότητας.

Τέλος, το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας μετέβη στη πόλη της Σητείας, όπου πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, με την συμμετοχή της Αντιπεριφεριάρχη κας Πετράκη Πελαγίας, τον Λιμενάρχη Σητείας, εκπροσώπους του Δήμου καθώς και παραγωγικούς φορείς της πόλης. Στην συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα για την επέκταση των λιμενικών υποδομών, προκειμένου να αυξηθούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες του λιμανιού και να βελτιωθεί η λειτουργικότητα του ως προς την εξυπηρέτηση πλοίων και επιβατών. Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον λιμένα και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε διάλογος για τις διατάξεις του νόμου 4504/2017 και τα προβλήματα που επιλύει.

 cretalive.gr

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->