Τρίτη, 9 Ιανουαρίου 2018

ΗΡΑΚΛΕΙΟ "Φύλλο και φτερό" έκαναν ύποπτο πλοίο στο λιμάνι
Στο λιμάνι του Ηρακλείου οδηγήθηκε το φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ υπό σημαία Τανζανίας με εμπορευματοκιβώτια, το οποίο ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου ως ύποπτο για τη μεταφορά παράνομου φορτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έχει θεωρηθεί ύποπτο για τη μεταφορά όπλων ή εκρηκτικών και για τον λόγο αυτό είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα καθώς είχε εντοπιστεί να πλέει αρχικά στο Λιβυκό πέλαγος και στη συνέχεια στη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται αγκυροβολημένο στον προβλήτα 5 του λιμανιού στο Ηράκλειο όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες των λιμενικών, με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου από τον Πειραιά που έφτασε στο Ηράκλειο. Η υπόθεση που εξετάζεται ενδελεχώς και πολύπλευρα έχει κινητοποιήσεις τις αρχές.

Για μια σκοτεινή υπόθεση κάνουν λόγο οι γνωρίζοντες, σε σχέση με πλοίο που μεταφέρει κοντέινερς και το οποίος τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκε να πλέει στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου.

Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες “μιλούν” για εκρηκτικά, πυροκροτητές και άλλα, ενώ ήδη οι Αρχές έχουν τεθεί σε μεγάλη κινητοποίηση.

Η βαρύτητα που έχουν δώσει οι Αρχές στην υπόθεση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι για το συγκεκριμένο πλοίο έφθασε στην Κρήτη, ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα, εξοπλισμένο με ειδικό μηχάνημα σάρωσης.

Το πλοίο, με τη συνδρομή δυνάμεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου μεταφέρθηκε στα ανοιχτά του Ηρακλείου και σήμερα το μεσημέρι μπήκε στο λιμάνι.


Αυτή την ώρα έχει αποκλειστεί ο χώρος της προβλήτας 5-6 προκειμένου οι ειδικοί να το κάνουν “φύλλο και φτερό”

To Cretalive κάνει λόγο για μια περίεργη υπόθεση σε σχέση με το πλοίο «ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ» που μεταφέρει κοντέινερς και το οποίο τα τελευταία 24ωρα εντοπίστηκε να πλέει στα ανοιχτά του Αγίου Νικολάου. Το πλήρωμα αποτελείται από 5 Ινδους, δύο Ουκρανούς και έναν Αλβανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ έφτασε την περασμένη εβδομάδα στους Καλούς Λιμένες, ωστόσο υπήρξαν κάποια προβλήματα με τα χαρτιά του και δεν του επέτρεψαν τον κατάπλου.

Από εκεί, όπως λένε οι ίδιες πηγές, κατευθύνθηκε – χωρίς άδεια – στον Άγιο Νικόλαο. Ωστόσο εντοπίστηκε από τις λιμενικές αρχές και το υπουργείο ειδοποίησε το πλοίο να καταπλεύσει στο Ηράκλειο για να ελεγχθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει νόμιμη άδεια φορτίου για να μεταφέρει πυρίτιδα στην Αιθιοπία, ωστόσο γίνεται περαιτέρω έλεγχος.


Όπως έγινε γνωστό, αναχώρησε από την Αλεξανδρέτα της Τουρκίας, έπρεπε να περάσει από την διώρυγα του Σουέζ αλλά επειδή – όπως ειπώθηκε-δεν ήταν σωστά φορτωμένο-έπιασαν ….Κρήτη.


Δείτε εικόνες 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->