Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

ΤΑΛΣ: Άντε και καλό Πάσχα λέμε εμείς...εύγε σε όλους που ενήργησαν με ταχύτητα φωτός..μαύρα χάλια.


Όπως ενημερώνει η ΠΕΑΛΣ ύστερα από ένα χρόνο προωθείται σχετική Υπουργική τροπολογία σε σχέδιο νόμου - ποιο άραγε? -για τον καθορισμό αφενός των κρατήσεων στο εξής για τους εν ενεργεία και αφετέρου των παραμέτρων υπολογισμού του εφάπαξ για τους εξερχόμενους από το σώμα.

Άντε και καλό Πάσχα λέμε εμείς...εύγε σε όλους που ενήργησαν με ταχύτητα φωτός..μαύρα χάλια.

ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ....

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Πειραιάς 13-01-2017

Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων μας , σας ενημερώνουμε για την υπογραφή και προώθηση της Υπουργικής Τροπολογίας-προσθήκης σε σχέδιο νόμου που αφορά στην τροποποίηση των καταστατικών διατάξεων ΤΑΛΣ (β.δ 160/1970) .

Η προτεινόμενη ρύθμιση προσαρμόζει τις διατάξεις του β.δ 160/1970 με εκείνες που προβλέπονται στον ν..4472/2017(α 74) όπως ισχύει και οι οποίες καθορίζουν το νέο μισθολόγιο των μετόχων του ταμείου (στελεχών ΛΣ) καθώς τροποποιεί τις καταστατικές διατάξεις του ΤΑΛΣ αφενός στους πόρους του ταμείου που προέρχονται από κρατήσεις επί των μηνιαίων αποδοχών που καταβάλλονται στους μετόχους του ΤΑΛΣ αφετέρου στον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγεί το ταμείο στα στελέχη ΛΣ μετόχους του ΤΑΛΣ που εξέρχονται από την ενεργό υπηρεσία .
 
Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΕΑΛΣ από την πρώτη στιγμή με σειρά γραπτών και προφορικών παρεμβάσεών της είχε επισημάνει προς κάθε κατεύθυνση οτι η αναγκαιότητα νομοθετικής τακτοποίησης του ζητήματος αποτελεί κόκκινη γραμμή για τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αφού πρόκειται για τους κόπους, μόχθους και τις αγωνίες μιας ολόκληρης ζωής και ότι το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος Λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και δεκαετίες, δεν απασχόλησε ουδέποτε το Κράτος, αποτελεί πρότυπο χρηστής διοίκησης και λειτουργίας, αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρητά χωρίς κοινωνική επιβάρυνση, με σκοπό τη χορήγηση εφάπαξ ανταποδοτικού χαρακτήρα χρηματικού ποσού στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ οι πόροι του Ταμείου προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές μας με τρόπο που να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του αλλά και ο ορθός αναδιανεμητικός χαρακτήρας του .


(Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ)
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->