Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Παράτυπος ο διορισμός Τσουκαράκη στον ΕΦΚΑ! - Ερώτηση στη Βουλή προς τον Πάνο Καμμένο για τον σύμβουλό του και πρόεδρο της ΠΟΕΣ


Ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τον διορισμό του συνταγματάρχη Ανέστη Τσουκαράκη στον ΕΦΚΑ, κάτι που συνιστά τουλάχιστον ιδιαίτερη μεταχείριση της ΠΟΕΣ και μπορεί να διχάζει το στράτευμα, κατέθεσε ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερώτησή του κατατέθηκε στη Βουλή μόλις μια ημέρα πριν γίνει γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου που διαγράφει την ΠΟΕΣ από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, και γι αυτό τον λόγο στο κείμενο αναφέρει πως δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις Ομοσπονδίες των στρατιωτικών:

Δείτε την ερώτηση:


Στη συμβουλευτική επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ συμμετέχει από 31.1.2017 εκπρόσωπος της ΠΟΕΣ εν ενεργεία ανώτερος Αξιωματικός - νυν σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το σωματείο όμως αυτό δεν είχε μέχρι τότε εναρμονιστεί με τις διατάξεις του ν. 4407/2016, και σήμερα δε, μετά και την ψήφιση του ν. 4494/2017, δεν έχει ακόμη διαγνωσθεί ποια Ομοσπονδία είναι η πλέον αντιπροσωπευτική, σύμφωνα με τα κριτήρια του νέου νόμου.

Η συμμετοχή του εν λόγω εκπροσώπου, χωρίς ως φαίνεται να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, έχει προκαλέσει την αντίδραση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, προκαλώντας μέχρι και εξώδικο διαμαρτυρία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ.

Ερωτάσθε:


1. Για ποιο λόγο και υπό ποια ιδιότητα ορίσθηκε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να συμμετέχει εκπρόσωπος της ΠΟΕΣ στη Συμβουλευτική Επιτροπή Στρατιωτικών και Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΦΚΑ;
2. Από την στιγμή που δεν έχει διαγνωσθεί ποια Ομοσπονδία είναι η πλέον αντιπροσωπευτικό, γιατί συνεχίζει ο διορισμός στην ΕΦΚΑ του συμβούλου του κ. ΥΕΘΑ - εκπροσώπου της ΠΟΕΣ, προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων και πιθανώς διχασμόσ το στράτευμα, λόγω άνισης μεταχείρισης - αντιμετώπισης της κυβέρνησης στις δυο υπάρχουσες Ομοσπονδίες;

armyvoice.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->