Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ με εντολή Εισαγγελέα σε έρευνα να «βάζει χέρι» σε καβάτζα και τίθεται επικεφαλής σε Υπηρεσία «κόμβο» της ΕΛΑΣ


nantiareport.gr Οι Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ, ενδεχομένως να ειναι οι πλέον πολυσυζητημένες μεταξύ των υπηρετούντων, με αφορμή την τοποθέτηση Αξιωματικού επικεφαλής σε Υπηρεσία «κόμβο» της ΕΛ.ΑΣ ενώ στο παρελθόν είχε απασχολήσει ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση που εκδικάστηκε στα ποινικά Δικαστήρια.

Το Συμβούλιο Κρίσεων, αξιολογεί την υπηρεσιακή πορεία των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Για κάποιους η κρίση τους θέτει ως «ευδόκιμα τερματίσαντες» σε αποστρατεία ενω άλλοι κρίνονται «προακτέοι» και «διατηρητέοι» για να συνεχίζουν την υπηρεσιακή πορεία τους στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ

Στις προσφατες Κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο που ολοκληρώθηκαν- καθυστερημένα – με την τοποθέτηση των Αστυνομικών Διευθυντών (28/01) η τοποθέτηση Αξιωματικού στην πλέον νευραλγική και ευαίσθητη Υπηρεσία «κόμβο» της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις και ανησυχίες. Και αυτό γιατί ο συγκεκριμένος Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ πίσω στο 2002 ενώ υπηρετούσε σε Υπηρεσία της Ασφάλειας βρέθηκε να παρίσταται σε κατ’ οίκον έρευνα παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού. Στο πλαίσιο της καταγραφής των πειστηρίων στη σκηνή κατάσχεσης, ο Εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του εν λόγω Αξιωματικού, καθώς διαπίστωσε ότι είχε «βάλει χερι» στην «καβάτζα» του κατηγορούμενου στην ποινικη υπόθεση που είχε χειριστεί η Υπηρεσία της Ασφάλειας στην οποία υπηρετούσε. Ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη από τους συναδέλφους του και παραδόθηκε το Εσωτερικών Υποθέσεων με την αυτόφωρη διαδικασία ενώ σε βάρος του ασκήθηκε Ποινική Δίωξη και παραπέμφθηκε σε Δικάσιμο.

Στο Πρωτόδικο Δικαστήριο ο Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με τα αδιάσειστα στοιχεία όπως είχαν αποτυπωθεί στη δικογραφία μέσα από μαρτυρίες και καταθέσεις, καταδικάστηκε σε έξι χρόνια ποινή φυλάκισης. Ωστόσο σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, καθώς υπήρξαν «αναπάντεχες» μαρτυρίες που του έδιναν «άλλοθι», απαλλάχθηκε. Έκτοτε η υπηρεσιακή πορεία του Αξιωματικού ήταν στάσιμη και σε Υπηρεσίες εκτος Ασφάλειας. Στις Κρίσεις ωστόσο που ολοκληρώθηκαν και δημοσιοποιήθηκε το σχετικό ΠΔ, ο Αξιωματικός επανήλθε σε μάχιμη «κομβική» επίλεκτη υπηρεσία, που αποτελεί κεντρικό πληροφοριακό κόμβο (information hub) της ΕΛ.ΑΣ και τέθηκε επικεφαλής .

Σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του Nantiareport.gr, «η αποπομπή του προκατόχου του, ο οποίος έθεσε σε «ειδική» διασύνδεση βάσεις και δεδομένων στην ανάλυση πληροφοριών στη λειτουργίας της Υπηρεσίας, και η τοποθέτηση του νέου επικεφαλής, επιτρέπει εικασίες και κρίσεις η συγκεκριμένη επιλογή να σχετίζεται άμεσα με φλέγοντα ζητήματα που βρίσκονται στο προσκήνιο καθώς ο χρόνος που θα μεσολαβήσει πρόκειται να αποτελέσει βασικό παράγοντα εξελίξεως».
 
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->