Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

ΒΙΤΣΑΣ: Πότε θα πάρουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ το 50% οι στρατιωτικοί - Δίνει χρονοδιάγραμμα συμμόρφωσης στην Απόφαση του ΣτΕ


Θα εξαντλήσει τους οκτώ μήνες προθεσμία που έδωσε το ΣτΕ, (σσ εφόσον δεν προκύψουν ενδιάμεσα εκλογές) υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός άμυνας Δημήτρης Βίτσας σε δυο σημερινές του συνεντεύξεις.

Μιλώντας στον REAL FM ο κ. Βίτσας υποστήριξε ότι τον Οκτώβριο του 2018 θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα, όπως έχει προτείνει το ΥΠΕΘΑ, " ώστε να επιστραφούν τα χρήματα σε αυτούς που οφείλονται οι οποίοι έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις τα τρία τελευταία χρόνια".

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στον Σκάι, υποστήριξε ότι τα αναδρομικά θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον Νοέμβριο του 2018 σε μηνιαίες δόσεις, όπως και το προηγούμενο 50%.

Συγκεκριμένα δήλωσε σχετικά:


Ο προηγούμενος νόμος έλεγε ότι θα δίνεται το 50% των αναδρομικών σε 36 δόσεις. Έτυχε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να τα δώσει αυτά. Συγχρόνως ο νόμος έλεγε ότι το άλλο 50% έλεγε «θα δούμε αν το επιτρέψουν τα δημοσιονομικά της χώρας».

Εμείς ως κυβέρνηση έχουμε πει ότι δεσμευόμαστε ότι θα δοθεί και το υπόλοιπο 50%. Στο ΥΠΕΘΑ υπολογίσαμε ότι αυτά τα χρήματα με τις προσαυξήσεις είναι γύρω 450-500 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων. Κάναμε λοιπόν μια μελέτη για το πώς μπορούμε να το δώσουμε.

Βάση της μελέτης μπορούμε να τα δώσουμε σε μηνιαίες δόσεις. Πιστεύω ότι από τον Οκτώβρη-Νοέμβρη θα ξεκινήσουμε να τα δίνουμε.


 armyvoice.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->