Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ...Aγωνιά προκειμένου διασώσει τον Υπουργικό του θώκο προβάλλοντας ανύπαρκτο δημιουργικό έργο και αποκρύβοντας τις καταστροφικές του προσπάθειες για το ΥΝΑΝΠ και το Λιμενικό Σώμα.

Παραθέτουμε παρακάτω απόσπασμα από την  συνεδρίαση της 20-2-18 Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου κατά την συζήτηση κύρωσης με νόμο της Παραχώρησης του Λιμένα Θες/νικης.

Αναρωτιόμαστε που μπορεί να φθάσει ένας Υπουργός που από ότι φαίνεται έχει ξεπεραστεί  από τα γεγονότα και προσπαθεί να κρατηθεί πάση θυσία στο προσκήνιο…

Πόσο αγωνιά προκειμένου διασώσει τον Υπουργικό του θώκο προβάλλοντας ανύπαρκτο δημιουργικό έργο και αποκρύβοντας τις καταστροφικές του προσπάθειες για το ΥΝΑΝΠ και το Λιμενικό Σώμα..


Στο πλαίσιο αυτό απαγγέλει με σοβαρότατο ύφος στη Βουλή ανέκδοτα, τα οποία μπορεί να βρίσκουν ευήκοα ώτα  σε πολλούς μη γνωρίζοντες την πραγματικότητα στην Βουλή, είναι βέβαιο όμως, ότι δεν γελάνε με αυτά οι υπηρετούντες στο Λιμενικό Σώμα.

 «…Τώρα, θέλετε να ανοίξουμε αυτή την κουβέντα; Και επειδή μου είπατε και για την επίσκεψή μου στην Πατρίδα, που δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά και εκεί ξύνετε πληγές. Αν θέλετε, σε μια άλλη συνεδρίαση, να σας φέρω στοιχεία, πως ήταν στελεχωμένο το Λιμενικό Σώμα πριν από τρία χρόνια και πώς είναι σήμερα και σε εξοπλισμό και σε στελέχη…»

Ο κ. Υπουργός συνέχισε με παραλογισμούς για τα θέματα που αφορούν την επικάλυψη αρμοδιοτήτων της νέας Υπηρεσίας που δημιούργησε ο κ. ΔΡΙΤΣΑΣ προκειμένου έχει λόγο στα τεκταινόμενα στο λιμάνι με διορισμένους δικούς ανθρώπους σε μία καθαρά Πρώτη Φορά Αριστερά Δημόσια Υπηρεσία..

Δεν φτάνει που είχαμε την Γενική Γραμματεία Λιμένων , την Επιτροπή για τα Σχέδια Ανάπτυξης Λιμένων, τις Λιμενικές Αρχές, την –κατόπιν  απαίτησης Ενωσιακών Οδηγιών- ΡΑΛ, τώρα ήλθε και η ΔΑΛ με τον διορισμένο και όχι επιλεγμένο από τον ΑΣΕΠ Διοικητή της και  Προσωπικό της…
Και είπε το αμίμητο στη Βουλή:
«……Να καταθέσω  πρώτα, επειδή ο αγαπητός συνάδελφος ο Γιώργος ο Αμυράς μου είχε ζητήσει μια εξήγηση των αρμοδιοτήτων της ΡΑΛ και της ΔΑΛ να τα καταθέσω στη Βουλή για να μπορεί να τα έχει ο οποιοσδήποτε συνάδελφος.
Είναι αποσαφηνισμένες αυτές οι αρμοδιότητες. Έτσι θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη.

Τι να πει κανείς …. Μήπως δεν ακούει τίποτα από αυτά που συμβαίνουν στο Υπουργείο του;

Και σαν να μην έφτανε αυτό συνεχίζει για ένα θέμα που βούιξε ο Πειραιάς, αντέδρασαν όλοι οι Φορείς για το γεγονός μια αναρμόδια Υπηρεσία έρχεται να ελέγξει το Master Plan του Λιμένα από την αρχή, παραγνωρίζοντας νομοθεσία, κυρωμένη Συμφωνία με νόμο, τις Αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Λιμένων αλλά και της ΡΑΛ κλπ, κλπ, κλπ..

«…Σας εξήγησα. Πέστε μου κάτι συγκεκριμένο που η ΔΑΛ εμπόδισε τις επενδύσεις; Στον Πειραιά. Μα είναι δυνατόν να λέτε τέτοια πράγματα; Κάλεσε η ΔΑΛ τους φορείς οι οποίοι διαμαρτύρονται κύριε Πλακιωτάκη……
Κάλεσε η ΔΑΛ τους Φορείς, οι οποίοι διαμαρτύρονται, κύριε Πλακιωτάκη. Διαμαρτύρονται οι Φορείς. Η ΔΑΛ έχει δικαίωμα να διαβουλεύεται, δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στη συγκεκριμένη περίπτωση και γι' αυτό και δεν παρενέβη….»
 «…Σας λέω, ότι, όχι, κοινοποίησε τα υπομνήματα των Φορέων στη Γενική Γραμματεία Λιμένων και στην COSCO, στον Ο.Λ.Π.. Δεν έκανε τίποτα και δεν τους είπε να κάνετε αυτό ή να μην κάνετε αυτό. Ελληνικά όλοι γνωρίζουμε, πρέπει να είμαστε όλοι συνενωμένοι…»

Δεν παρέλειψε βέβαια να διαφημίσει και τις ιδιαίτερες ικανότητες του στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών, ικανότητες πολύ ανώτερες από αυτές του προκατόχου του κ. ΔΡΙΤΣΑ….
 Δεν συζητάμε καθόλου για τα σχέδια και τις προτάσεις των άλλων κομμάτων…
Αλλά και στην κριτική για την ασυνέπεια προγραμματικών λόγων και έργων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις  ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο, πως όλοι που δεν μπορούν να κατανοήσουν τον διεθνή πλέον όρο «kolotuba» ζουν σε παραλογισμούς και δεν γνωρίζουν τι είναι αριστερό και τι δεξιό…

«….Θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτό, γιατί αναφέρεται συνεχώς αυτό το μοιρολόγι, ότι σας πήραμε την ιδέα της ιδιωτικοποίησης. Εμείς, έχουμε τις απόψεις μας για τις ιδιωτικοποιήσεις και γι' αυτό και για τα άλλα λιμάνια, σας το λέμε…….Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα λιμάνια, θα πάμε σε υπό-παραχωρήσεις. 
Αλλά ακόμη και για τις ιδιωτικοποιήσεις, κύριε Πλακιωτάκη, από την διαχειριστική πλευρά -άμα το δει κανείς- τις έχουμε κάνει με καλύτερα αποτελέσματα για το δημόσιο συμφέρον και για τους εργαζόμενους. Αυτό έχει σημασία.
Αυτό έχει σημασία και θα ήθελα να αφήσετε το αριστερό, κύριε Πλακιωτάκη, γιατί όλοι ξέρουμε το αριστερό και το δεξιό και σε τι καθεστώς ζούμε, θα ήθελα να μην ζείτε με παραλογισμούς. Εμείς, είμαστε ρεαλιστές.
 
Ξέρουμε ότι κάτω από τις συνθήκες που ζούμε πως ορίζονται τα πράγματα και έχουμε αποδείξει ότι είμαστε αρκούντως ρεαλιστές στο να διαχειριστούμε με τέτοιο τρόπο τα πράγματα, γιατί σήμερα έχουμε την οικονομία να πατάει στα πόδια της. …………..»
Ποιος λοιπόν δεν καταλαβαίνει την καπατσοσύνη του κ. Υπουργού;
 Εδώ ο άνθρωπος ξεπέρασε τον σκόπελο του μαυρίσματος του Σαρωνικού και τα τεράστια προβλήματα που του δημιούργησε ο Αρχηγός στην αντιμετώπισή της, σε τέτοιου είδους θέματα θα κωλύσει; 
Εδώ είχε την τόλμη και το θάρρος να μην αλλάξει ηγεσία στο Λ.Σ, δεν είναι άξιος να συνεχίσει να είναι Υπουργός;

ΑΞΙΟΣ!!!   ΑΞΙΟΣ!!!!
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->