Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09/02/2018 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ο ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΛΣ ΛΕΟΝΤΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ "ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΑ" ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ  ΠΛΟΑΡΧΟ ΛΣ ΠΟΛΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΟ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ....


ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ. ΛΕΟΝΤΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ:


ΘΕΜΑ:''ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ''


Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί ,Λιμενοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό.
1.Σε εκτέλεση σχετικής διαταγής Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραδίδω σήμερα ,ύστερα από θητεία σχεδόν δύο χρόνων, πλημμυρισμένος από συναισθήματα ευχαρίστησης υπερηφάνειας και ικανοποίησης , τη διοίκηση της μεγαλύτερης περιφερειακής μονάδας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής /Αρχηγείου Λ.Σ.- Ελληνικής Ακτοφυλακής στον εξαίρετο συνάδελφο Πλοίαρχο Λ.Σ. ΠΟΛΕΜΗ Νικόλαο.

2.Ευχαριστώ το Θεό που με βοήθησε και ανταποκρίθηκα στα δύσκολα καθήκοντά μου.
3.Προσπάθησα και πιστεύω ότι τα κατάφερα να εκτελέσω τις υποχρεώσεις μου με γνώμονα την ανθρωπιά και τη δικαιοσύνη.

4.Αγαπητοί Συνάδελφοι και συνεργάτες δεν προτίθεμαι να προβώ σε αναλυτικό απολογισμό του έργου που επιτελέσαμε. Ωστόσο, φρονώ ότι αποτελεί υποχρέωσή μου να επισημάνω, ότι μαζί περάσαμε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, αντιξοότητες καθώς και πρωτόγνωρα και πρωτοφανή προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίσθηκαν και επιλύθηκαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο , επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και επαγγελματισμό, εξαίρετη ψυχραιμία, με σεβασμό πάνω απ όλα στον πολίτη ,έχοντας ως γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας και θέτοντας πάντα σε προτεραιότητα την προστασία του υπέρτατου αγαθού που είναι η ανθρώπινη ζωή. Θέλω λοιπόν να σας εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες μου αλλά και την ευαρέσκειά μου για το ζήλο, την εργατικότητα και την φιλοτιμία που επιδείξατε. Αποχωρώ για τη νέα μου θέση με την ικανοποίηση ότι διοίκησα ένα ανθρώπινο δυναμικό με υψηλό ηθικό και σπάνιες αρετές, εργατικότητας, ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης..

5. Πιστεύω ότι αξίζει να κάνω ιδιαίτερη μνεία και να ευχαριστήσω τον Υπολιμενάρχη και παραλαμβάνοντα προσωρινά καθήκοντα λιμενάρχη Πλοίαρχο Λ.Σ. ΠΟΛΕΜΗ Νικόλαο, τον πρώην τομεάρχη λιμενικής αστυνομίας Πλοίαρχο Λ.Σ ΣΚΑΝΔΑΛΗ Γεώργιο, τον νυν τομεάρχη Αντιπλοίαρχο Λ.Σ ΚΟΥΒΑΡΗ Δρακούλη , τον τομεάρχη διοίκησης Πλωτάρχη Λ.Σ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ Αριστοτέλη και όλο το προσωπικό του γραφείου μου για τις ατέλειωτες ώρες εργασίας ,συμπαράστασης και υπεράνθρωπης προσπάθειας που κατέβαλαν για να ανταποκριθούν στις αυξημένες καθημερινές ανάγκες που προέκυπταν .

6.Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθώ στον Τομέα Ασφάλειας και ανάκρισης και στις σημαντικές επιτυχίες που σημείωσε σε συνεργασία τόσο με την αρμόδια διεύθυνση του Α.Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ όσο και με άλλες λιμενικές αρχές της χώρας μας ,στην δίωξη ναρκωτικών συλλαμβάνοντας δεκάδες εμπόρους και ποσότητες που πλησιάζουν τους δύο τόνους, εκφράζω την ικανοποίηση μου σε όλο το προσωπικό του. Επίσης παράλειψη θα ήταν να μην αναφερθώ στο καθημερινό και μεγάλο σε όγκο έργο που επιτελούν οι τομείς ασφάλειας ναυσιπλοΐας επιθεώρησης πλοίων και ναυτολογίας εξυπηρετώντας καθημερινά εκατοντάδες συναλλασσομένων όπως αντίστοιχα το αυτό πράττει και το τμήμα νηολογίων που ανταποκρίνεται καθημερινά και διαχειρίζεται τις ανάγκες των υπό ελληνική σημαία πλοίων με μεγάλη επιτυχία.

7.Επίσης και οι διοικητές και των πέντε τμημάτων με το προσωπικό τους, επιτελούν κάθε μέρα σημαντικό και αξιόλογο έργο, γινόμενοι αποδέκτες και διεκπεραιώνοντας υποθέσεις δεκάδων πολιτών δικαίως τους αρμόζει η μνεία για να εξακολουθήσουν να εργάζονται με την ίδια ένταση.

8.Ειπλέον να σημειώσω τις ευχαριστίες μου στο προσωπικό της πλοηγικής υπηρεσίας, τους πλοηγούς και ιδιαίτερα στον Αρχιπλοηγό καπετάν Αντώνη ΣΟΥΡΜΕΛΗ, με τον οποίο περάσαμε ένα και πλέον χρόνο με αλλεπάλληλα προβλήματα βλαβών στις πλοηγίδες, που όμως τώρα πλέον ξεπεράστηκαν και είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέτει η πλοηγική πλοηγίδες με καινούργιες μηχανές.

9.Επίσης ευχαριστώ τις Υπηρεσίες και τους φορείς της πόλης του Πειραιά ,τον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά και την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της και εκλεκτό συνοδοιπόρο κύριο Μιχαήλ ΤΣΙΦΑΚΗ για την συνεργασία που είχαμε. Ιδιαίτερα ευχαριστώ για την σημαντική συνεισφορά στο έργο μας ,την Εισαγγελία Πειραιά ,την Αστυνομική Δ/νση Πειραιά και την Τροχαία Πειραιά.

10.Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω όλους τους συναλλασσόμενους με το λιμάνι, ναυτικούς ,ναυτικούς πράκτορες και εκπροσώπους των ακτοπλοϊκών εταιρειών, τους πλοιάρχους, των πλοίων οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα μαζί μας.

11.Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου και τα δύο μας παιδιά για την υπομονή που επέδειξαν και την αμέριστη συμπαράστασή τους.

12.Στον παραλαμβάνοντα προσωρινά καθήκοντα Κεντρικού Λιμενάρχη Πλοίαρχο Λ.Σ. ΠΟΛΕΜΗ Νικόλαο εύχομαι να έχει υγεία και επιτυχία στο έργο του. Φροντίστε με όλες σας τις δυνάμεις να τον βοηθήσετε και να τον περιβάλλετε εξίσου με σεβασμό καθώς και την ίδια αγάπη και αφοσίωση που επιδείξατε στο πρόσωπό μου.

13. Κυρίες και Κύριοι σας ευχαριστώ εγκάρδια για την τιμητική παρουσία σας στη σημερινή τελετή.
14.Ολοκληρώνοντας σας εύχομαι πάνω από όλα υγεία ,ατομική και οικογενειακή ευτυχία, πρόοδο , προκοπή και επιτυχή σταδιοδρομία.


Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. ΛΕΟΝΤΑΡΑΣ Κωνσταντίνος///////////////////////////////////////////////

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΕΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ Λ.Σ. ΠΟΛΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ:


ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝΑξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες και Πολιτικό προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Αναλαμβάνω, σήμερα προσωρινά, σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του κ. Υπουργού, τα καθήκοντα του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά από τον απερχόμενο Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ Κωνσταντίνο ΛΕΟΝΤΑΡΑ.

Έχοντας επίγνωση της τιμής που επιδεικνύει η Πολιτεία στο πρόσωπο μου, καθώς και των ευθυνών που απορρέουν από τη θέση αυτή, θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας το μέγιστο των δυνάμεων μου, για την εκπλήρωση της αποστολής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.


Το διακύβευμα για την επιτυχία των στόχων μας, που δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο παρά η εξυπηρέτηση του Έλληνα ναυτικού & πολίτη, κάθε νόμιμης επαγγελματικής δραστηριότητας προς όφελος της χώρας απαιτεί βαθιά πίστη & προσήλωση στο καθήκον, σύγχρονη εκπαίδευση και συλλογική, συντονισμένη προσπάθεια.

Η δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, που περνά η χώρα μας επιβάλλει την ακόμη περισσότερο, ορθολογιστική διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, με ακόμη αυστηρότερα τεχνικά – επιχειρησιακά κριτήρια, που να ικανοποιούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τον συντελεστή αποτελεσματικότητα, κάνοντας σήμερα την προσπάθεια μας, πιο δύσκολη.

Πεποίθηση μου είναι, ότι παρ΄ όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προμήθειες σύγχρονου εξοπλισμού & νέων διαδικασιών, ο άνθρωπος συνεχίζει να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα στην επιτυχία της αποστολής μας. Για να λειτουργούμε αποτελεσματικά πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και υγιείς. Η ανάπτυξη υγειών ανθρωπίνων σχέσεων που δημιουργούν το περιβάλλον εκείνο που ευνοεί την πλήρη ανάπτυξη και αξιοποίηση των γνώσεων, δεξιοτήτων & ικανοτήτων ενός έκαστου αποτελεί μια από τις κυρίαρχες προτεραιότητες και καλώ όλους να βοηθήσετε με όλη τη δύναμη προς τη κατεύθυνση αυτή. Για να πετύχουμε αυτό χρειάζεται να επιδεικνύουμε καθημερινά πνεύμα συνεργασίας και πρωτοβουλίες στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.

Οι Τομεάρχες και οι Διοικητές των Λιμενικών Τμημάτων πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ρόλος τους είναι καταλυτικός στην επίτευξη της αποστολής που τους έχει ανατεθεί. Η διοίκηση ανθρωποκεντρικά με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες κι ανάγκες με τρόπο αξιοκρατικό, με ρεαλισμό και ευελιξία, χωρίς διακρίσεις, φροντίζοντας να ενισχύουν τη συνοχή του προσωπικού με το δικό τους παράδειγμα. Η χρηστή διοίκηση είναι μονόδρομος για την επιτυχία.

Κύριε Υπουργέ, Κύριε Αρχηγέ.

Έχοντας επίγνωση των υψηλών ευθυνών που προσωρινά αναλαμβάνω, σας διαβεβαιώνω ότι θα πράξω το ανθρωπίνως δυνατόν ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της Πολιτικής & Στρατιωτικής ηγεσίας, όσο και στις προσδοκίες του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου, έχοντας κατά νου:

«Ανθρώπων Άρχει, Κατά Νόμους άρχει, Ουκ αεί άρχει»

Τέλος επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τον αποχωρούντα Αρχιπλοίαρχο ΛΣ Κωνσταντίνο ΛΕΟΝΤΑΡΑ για το δικό του έργο, το οποίο διαπίστωσα κατά το χρόνο συνεργασίας μας και να του ευχηθώ ΥΓΕΙΑ, τύχη και ότι το καλύτερο στις προσδοκίες του σ΄ ότι αποφασίσει να διοχετεύσει την ενεργητικότητα την εμπειρία και τις γνώσεις του.

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Λιμενοφύλακες και Πολιτικό προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά κρατείστε στη μνήμη σας ότι κάθε επιτυχία θα σας ανήκει.


Κλείνοντας εύχομαι ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα μαζί σας, να χαρίζει σ΄ εσάς και τις οικογένειες σας κάθε ευτυχία, δύναμη και υγεία για την ευόδωση των ευγενών στόχων της προσωπικής & επαγγελματικής σας ζωής.

Σας ευχαριστώ
Ζήτω το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Ο ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Πλοίαρχος Λ.Σ ΠΟΛΕΜΗΣ Νικόλαος

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->