Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

ΕΑΑΛΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΛΣ: Η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση καταβολής του εφάπαξ ζημιώνει αναίτια τους δικαιούχους!


Διαβάστε την παρέμβαση της ΕΑΑΛΣ αναφορικά με την υπέρμετρη καθυστέρηση στη νομοθετική τακτοποίηση του νέου τρόπου υπολογισμού του εφάπαξ από το ΤΑΛΣ, αλλά και των κρατήσεων για τα εν ενεργεία στελέχη.Απορίας άξιο  μάλιστα είναι το γεγονός ότι ο κ.ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ στις 14-12-2017 συνυπέγραψε ανάλογη σχετική τροπολογία για τις ένοπλες δυνάμεις που συμπεριλήφθηκε σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την ίδια ώρα δεν ενέταξε την τροπολογία που αφορούσε στα στελέχη του φορέα που έχει την ευθύνη!!
ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΣ

ΑΡΙΘΜ.ΠΡΩΤ. 31/2018

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 26-02-2018


Κύριε Υπουργέ,

Η ΕΑΑΛΣ ως θεσμικός εκπρόσωπος των σε αφυπηρέτηση στελεχών του ΛΣ γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων συναδέλφων που εδώ και ένα χρόνο στερούνται του δικαιούμενου εφάπαξ από το ΤΑΛΣ  λόγω της μη νομοθετικής τακτοποίησης της νέας βάσης υπολογισμού του.

Όπως ενημερωθήκαμε από την πλευρά του ταμείου σας έχει υποβληθεί εδώ και μήνες, σχετική τροπολογία για την τακτοποίηση του τόσο ευαίσθητου θέματος.


Σχετικά πρόσφατα μάλιστα επίσης διαπιστώσαμε ότι όλα τα άλλα ταμεία των ένστολων που αντιμετώπιζαν το ίδιο ακριβώς ζήτημα μέσω των πολιτικών προϊσταμένων των φορέων τους, έφεραν και ψήφισαν σχετική τροπολογία αναφορικά με το θέμα και σήμερα  χορηγούν τα δικαιούμενα εφάπαξ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος Λειτουργεί απρόσκοπτα εδώ και δεκαετίες, δεν απασχόλησε ουδέποτε το Κράτος, αποτελεί πρότυπο χρηστής διοίκησης και λειτουργίας, αποτελεί Ν.Π.Δ.Δ. και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ρητά χωρίς κοινωνική επιβάρυνση, με σκοπό τη χορήγηση εφάπαξ ανταποδοτικού χαρακτήρα χρηματικού ποσού στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ οι πόροι του Ταμείου προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές μας με τρόπο που να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά του αλλά και ο ορθός αναδιανεμητικός χαρακτήρας του.

 Κύριε Υπουργέ,

Ύστερα από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι καθίσταται επιτακτική και αναγκαία η άμεση από την πλευρά σας ανάληψη πρωτοβουλίας για την νομοθετική τακτοποίηση του ζητήματος που αφορά στη ρύθμιση θεμάτων κρατήσεων και υπολογισμού ΕΦΑΠΑΞ του ΤΑΛΣ.

Η οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση ζημιώνει αναίτια τους δικαιούχους που αγόγγυστα  για χρόνια κατέβαλλαν τις υποχρεώσεις τους, αφού πρόκειται για τους κόπους, μόχθους και τις αγωνίες μιας ολόκληρης ζωής  και σήμερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν στερούνται των δικαιωμάτων τους.


                                                                  Για το ΔΣ

                  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

         ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ Βασίλειος                                               ΣΑΙΤΑΚΗΣ Δημήτριος 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->