Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑΥΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΝΑ «Πάει, το χάσαμε το Νοσοκομείο μας»


Ο Φούφουτος και ο Χατζηπετρής !!

Αν ο Φούφουτος είναι ο «κανένας», ο Χατζηπετρής είναι ο «καθένας»!!

Καθιερώθηκε, από τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, για τα σκάνδαλα Κοσκωτά, το 1989. Η άποψη του τραγουδοποιού ήταν, ότι όλοι φέρουμε ευθύνη, για την Ελληνική κατάντια, ακόμη κι ο μέσος πολίτης Χατζηπετρής. Από τότε, η έκφραση χρησιμοποιείται ευρέως και ως «φταίει ο Χατζηπετρής», για να δηλώσει αποποίηση ευθυνών και ρίξιμό τους, σε ανώνυμες μάζες, δια του επωνύμου Χατζηπετρής.
(άκου και πρόσεχε: https://www.youtube.com/watch?v=LUE4J-qG5ac)


Σήμερα, σε περίοδο γενικευμένης διεθνούς κρίσης και περικυκλωμένοι από πολύ, μα πάρα πολύ σοβαρούς κινδύνους και απειλές, εμείς εδώ στο εσωτερικό μας, ζούμε στην κορύφωση της μιζέριας και της παρακμής της Ελληνικής κοινωνίας και εύχομαι, αυτή η κατάσταση, να μην είναι το τέλμα και το τέλος του Ελληνισμού!!

Κάθε φορά, οι εκάστοτε τωρινοί, παραλάμβαναν «καμένη γη» από τους προηγούμενους και οι εκάστοτε προηγούμενοι, παρέδιδαν «γερά θεμέλια» στους επόμενους, τα οποία αυτοί γκρέμισαν!!
Σκάνδαλα, κατηγορίες διαπλοκής, ρουσφετολογία, αναξιοκρατίας και ανικανότητα, είναι πάντα οι μόνιμες κατηγορίες, για τις οποίες …… τελικά ευθύνεται μόνο ο Φούφουτος, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι ….. ο πραγματικός υπεύθυνος που υπεκφεύγει, είναι ο Χατζηπετρής και οι επιλογές του!!


Για να μην αναφερθώ (και αναλωθώ) στην πάντοτε πολωμένη πολιτική κατάσταση, του σήμερα, του χθες και του αύριο, όπου εκεί όλοι «ξέρουμε» τον ένοχο και τον δείχνουμε με το δάκτυλο μας, θα παραθέσω ένα παράδειγμα, μια προσωπική εμπειρία, από τον δικό μας ..... «αποστειρωμένο» επαγγελματικό χώρο, του Πολεμικού Ναυτικού!!


Σήμερα λοιπόν, για να πάψω να δίνω 50αρικα, κάνοντας επίσκεψη στα ιατρεία (κυρίως δικών μας ιατρών), είπα να κλείσω ραντεβού και να πάω να με δουν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΝΝΑ). Πήρα πρωί-πρωί τηλέφωνο στα ραντεβού και έμαθα ότι μπορώ να επισκεφτώ τον ιατρό μου ….. στις 16/5!! «Μα τώρα εγώ τον έχω ανάγκη» είπα, για να πάρω την εύλογη απάντηση «λυπάμαι»!! 


Ενστικτωδώς, σκέφτηκα να το διερευνήσω και έτσι ζήτησα ραντεβού ….. με τρία (3) άλλα ιατρεία, άλλων ειδικοτήτων και χωρίς καμιά προτίμηση συγκεκριμένου ιατρού!! Για όλες τις ειδικότητες, το νωρίτερο ραντεβού ήταν Απρίλιο και το αργότερο ήταν Ιούλιο!!

«Πάει, το χάσαμε το Νοσοκομείο μας», είπα αναστενάζοντας στην κυρία των ραντεβού και εισέπραξα την κατανόηση της «σας καταλαβαίνω»!!


Αυτό μου θύμισε ….. τις ευθύνες του Χατζηπετρή, τις δικές μας ευθύνες!! 


Με το ΝΝΑ, είχα ασχοληθεί από επιτελική θέση ευθύνης, με πολύ επιμονή και σε μεγάλο βάθος. Μάλιστα, τον Κανονισμό Οργάνωσης και Λειτουργίας του (ΚΟΛ/ΝΝΑ), τον έγραψα ο ίδιος, με τα χέρια μου και τότε οριοθετήσαμε το έργο του, σε δύο Υποδιευθυντές, ένας για το επιστημονικό μέρος (Ιατρός) και ένας για το Διοικητικό (Μάχιμος ή Μηχανικός).

Και όχι μόνο!! Έψαξα όλη τη νομοθεσία, για να δω …… «γιατί υπάρχει αυτή η συμφόρηση δικαιούχων νοσηλείας, που δημιουργεί αδυναμίες εξυπηρέτησης των στελεχών του ΠΝ, υπερβολικό φόρτο στο ιατρικό/νοσηλευτικό προσωπικό και γενικά πρόβλημα στη λειτουργία του Νοσοκομείου»!!

Διαπίστωσα λοιπόν, ότι το αρχικό θεσμικό πλαίσιο του ΝΝΑ, ήταν προσαρμοσμένο (υποδομές και δυνατότητες), για 60.000 δικαιούχους, που ήταν ….. μόνο τα στελέχη (εν ενεργεία και σε αποστρατεία) του ΠΝ, μετά των μελών των οικογενειών τους!! Αργότερα, με Υπουργικές Αποφάσεις, ο σχετικός Νόμος παραβιάστηκε και εκφυλίστηκε, ώστε να ενταχθούν ως δικαιούχοι και οι πολιτικοί υπάλληλοι του ΠΝ και οι ΕΠΟΠ (και άντε, αυτοί είναι της οικογενείας), αλλά και οι βουλευτές και οι Πανεπιστημειακοί και οι κληρικοί της Μονής Πετράκη (και όχι μόνο) και οι διπλωματικές αρχές και οι διαπιστευμένοι στις ξένες πρεσβείες και πολλοί, μα πάρα πολλοί (περί τις 23 Υ.Α.) διαφόρων κατηγοριών δικαιούχων πολιτών!!

Έτσι, οι δικαιούχοι (παράνομα) εκτινάχθηκαν, από 60 χιλιάδες, στις 140 χιλιάδες και σήμερα μαθαίνω, ότι ίσως να ξεπερνούν τις 200 χιλιάδες!!

Σκέφτηκα τότε λοιπόν, με τη σχετική εισήγηση του νέου Κανονισμού (ΚΟΛ/ΝΝΑ), να βάλουμε και μια τάξη, στο θέμα των δικαιούχων, ώστε να παραμείνουν δικαιούχοι …. μόνο οι της οικογενείας, δηλαδή, περί τις 80 με 90 χιλιάδες (στρατιωτικοί και ΜΠΥ). Έγιναν όλες οι προβλεπόμενες επιτελικές (και όχι μόνο) διεργασίας, βολιδοσκόπησα (άτυπα) την κατάσταση με όλους τους εμπλεκόμενους και με κάποιους εκ των Ναυάρχων και το θέμα …. μπήκε στο ΑΝΣ, όπου περίμενα ότι θα είχα την ΓΕΝΙΚΗ υποστήριξη ΟΛΩΝ, μιας και το θέμα ήταν ….. για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!
Εκεί είδα έκπληκτος, να αντιδρά ο συνήθως αμίλητος Ναύαρχος, αυτόν που είχα για τον πιο σίγουρο υποστηρικτή του θέματος, μιας και τον αφορούσε άμεσα!! Συμφώνησε μεν για τον ΚΟΛ/ΝΝΑ, αλλά διαφώνησε …. με τον περιορισμό των δικαιούχων, με το επιχείρημα ότι ….. «όσο πιο πολλοί είναι οι δικαιούχοι, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η αποκτούμενη επιστημονική εμπειρία του προσωπικού και άρα, τόσο καλύτερες υπηρεσίες θα προσφέρουν στα στελέχη του ΠΝ»!!

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που συνάντησα σήμερα!!

Οι «λοιποί δικαιούχοι» θα εξυπηρετούνται στο ΝΝΑ και
οι «πραγματικοί δικαιούχοι», στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών μας, με το 50άρικο τους και …. ψηλά το κεφάλι!!

Άααα ρε Χατζηπετρή !!!

 Νχος Κ. Βουλγαράκης Π.Ν
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->