Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

ΣΑΜΟΣ Μεταναστευτικών ροών συνέχεια. Με το καλημέρα 111 αλλοδαποί στο Καρλόβασι

Φαίνεται πλέον ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει ανοίξει για τα καλά την κάνουλα των μεταναστευτικών ροών, εκβιάζοντας και προσδοκώντας οφέλη για τη χώρα του.

Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία έξαρση στις αφίξεις των μεταναστευτικών ροών, σε Σάμο, Χίο και Λέσβο.

Έτσι με το καλημέρα σήμερα Σάββατο (31/03), συνέβησαν δύο περιστατικά βορείως Καρλοβάσου.

Στις 03:30 και 06:00, δύο πλαστικές λέμβοι που μετέφεραν 62 και 49 αλλοδαπούς (σύνολο 111), εντοπίστηκαν βορείως Καρλοβάσου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος και σε συνεργασία με το σκάφος και το προσωπικό της Frontex αλλά και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Σάμου), μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι Καρλοβάσου.
Αναμένεται η μεταφορά τους στην πόλη της Σάμου και στο ΚΥΤ. Αλλά εδώ πλέον γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Σύμφωνα με την καταγραφή από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου στο ΚΥΤ Σάμου με ημερομηνία 29 Μαρτίου ήταν καταγεγραμμένα 2704 άτομα. Αν υπολογίσουμε τα 100 άτομα που αφίχθησαν την Παρασκευή (30/3) και τα 111 άτομα το Σάββατο (31/03), τότε ο αριθμός ανεβαίνει στα 2.915 άτομα. Άρα προκύπτει θέμα χωρητικότητας του ΚΥΤ και πρέπει εσπευσμένα να ληφθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης και μεταφοράς των αλλοδαπών στην ενδοχώρα.

Αλέξης Κομνηνός

 http://www.samostoday.gr/topika-nea/item/2968-metanasteftikon-roon-synexeia-me-to-kalimera-111-allodapoi-sto-karlovasi.html
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->