Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

ΣΥΡΟΣ Ύποπτο πλοίο για λαθρεμπόριο στο λιμάνι της Σύρου (φωτο)


 Ύποπτο πλοίο για λαθρεμπόριο στο λιμάνι της Σύρου!

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμεναρχείο Σύρου το οποίο έβγαλε λαβράκι. Ύποπτο πλοίο για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ερμούπολης
με σκοπό τη διενέργεια ελέγχου από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος, αλλά και από την αρμόδια δικαστική λειτουργό.


Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της περιπολίας που διενεργούσε την Τετάρτη σκάφος του Λιμεναρχείο Σύρου, εντόπισε και ακινητοποίησε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σύρου και Γυάρου ένα ρυμουλκό με όνομα DASLIS, σημαίας Τόγκο και πληρώματος 6 ατόμων, το οποίο εκτιμήθηκε ως ύποπτο. Το πλοίο μετέφερε ένα μεταλλικό κίτρινο conteiner που κίνησε αμέσως την υποψία των λιμενικών. Από τον αρχικό έλεγχο που έγινε εν πλω, στο εσωτερικό του conteiner εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα τσιγάρων.
Ήδη αυξημένη δύναμη της Λιμενικής Αρχής Σύρου και της 6ης ΠΕΔΙΛΣ, παρουσία του διοικητή Νίκου Σκευοφύλακα και του υπολιμενάρχη Σύρου, Γιάννη Βαμβακούση πραγματοποιεί το προανακριτικό έργο.Από τις πρώτες ενδείξεις, οι οποίες ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι το πλοίο μεταφέρει λαθραία τσιγάρα. To ρυμουλκό ξεκίνησε από τον Λίβανο και ο τελικός του προορισμός ήταν η Οδησσός της Ουκρανίας. Με τη συνοδεία σκάφους του Λιμενικού το πλοίο οδηγήθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι στο λιμάνι της Ερμούπολης και η διενέργεια του ελέγχου βρίσκεται σε εξέλιξη.Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στο λιμάνι η έρευνα διεξάγεται παρουσία δικαστικής λειτουργού αλλά και τελωνειακών υπαλλήλων.

 https://cyclades24.gr/2018/03/synagermos-limani-syrou-metaferhike-ploio-me-lathraia-tsigara/

 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->