Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ 600 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΥΡΩ ΓΡΑΦΕΙ...


Αγαπητά  Λιμενικά Νέα,
Διαβάσαμε το χθεσινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου, σύμφωνα με το οποίο στην Εφημερίδα Washington Times την 04 Απριλίου, δημοσιεύθηκε συνέντευξη του Υπουργού κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ  με τίτλο «Η Ελλάδα καλωσορίζει την ογκώδη κινεζική επένδυση, διερωτάται που είναι τα αμερικανικά κεφάλαια».
Από την αρχή δεν έχουμε  καταλάβει, ποιος ήταν ο σκοπός αλλά και τα αποτελέσματα του 10ήμερου ταξιδιού του κ. Υπουργού  στις ΗΠΑ. Όπως και στο ταξίδι του στο Ηνωμένο Βασίλειο έτσι και στο ταξίδι στις ΗΠΑ ο κ. Υπουργός έχει απειλήσει, ότι θα ανακοινώσει επισήμως τα σπουδαία αποτελέσματα…
Μέχρι σήμερα δεν έχουμε αντιληφθεί κάτι σχετικό να ανακοινώνεται.

Η συνέντευξη στην Washington Times μάλλον το αντίθετο φανερώνει, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ «κατσαδιάζει» τους Αμερικάνους Επενδυτές που δεν προτιμάνε την Ελλάδα για επενδύσεις….και αφήνουν τους Κινέζους ..να αλωνίζουν μόνοι τους.
Όχι τίποτε άλλο, με τα υπονοούμενα του κ. Υπουργού περί επιτυχίας του ταξιδιού του στις ΗΠΑ, μας δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι θα ακολουθούσαν τσάρτερ με επενδυτές.. 
Ίσως για τα πενιχρά αποτελέσματα της 10ήμερης επίσκεψης να οφείλονται στους δύστυχους αξιωματικούς που τον συνόδεψαν…
Καλά δεν ρώτησε τον Αρχηγό του Λ.Σ. και πήρε μαζί του αξιωματικούς που με την επιστροφή τους θα αποστρατεύοντο;
 Η’  μήπως αποστρατεύθηκαν επειδή συνόδεψαν τον κ. Υπουργό στις ΗΠΑ; Ο κ. Υπουργός δεν οφείλει κάποια εξήγηση για το θέμα αυτό;
Μπορεί ο  κ. Υπουργός να εξηγήσει πως προετοίμασε την επιτυχία του ταξιδιού, τι ανέμενε εκ των προτέρων για τις συναντήσεις με επενδυτές στις ΗΠΑ, την συνεργασία σε θέματα ναυτιλιακής φύσεως κλπ.
Μη μας αναφέρει το μνημόνιο συνεργασίας της  ΑΕΝ Ύδρας  με το  New York State University Maritime College., γιατί θα του αντιτείνουμε, ότι αυτό το θέμα κάλλιστα  θα λυνόταν με  μια απλή επιστολή.
Άντε να γινόταν ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ των επικεφαλής των σχολών, στις οποίες σημαντική συμβολή θα μπορούσε να έχει ο πάντα πρόθυμος και εργαζόμενος για το καλό της χώρας μας κ. ΡΑΠΤΑΚΗΣ.
Δεν νομίζετε ότι το Δημόσιο (;) επιβαρύνθηκε με σημαντικά ποσά για την πολυμελή αντιπροσωπεία που ταξίδεψε στις ΗΠΑ, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα;
Δεν νομίζουν οι ηγέτες του ΥΝΑΝΠ και του Λ.Σ. οφείλουν μια πιο υπεύθυνη στάση για την προώθηση των θεμάτων της ναυτιλίας και του προσωπικού του Λ.Σ.;

                                                                                                                        Με εκτίμηση,
                                                                                                                   Λιμενοφύλακας των 600 ευρώ
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->