Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

ΛΙΜΕΝΙΚΟ:AΠΟΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ..ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!Με αφορμή "βροχή" μηνυμάτων που λάβαμε μετά την δημοσιοποίηση  επαναφοράς Αξιωματικού ΛΣ στην ενεργό υπηρεσία από την κατάσταση εφεδρείας,ψάξαμε,βρήκαμε και σας παραθέτουμε το άγνωστο παρασκήνιο της.

Η ιστορία φαινομενικά ξεκινά με τη διαρροή της πληροφορίας στα μέσα τον περασμένου Αυγούστου ότι " Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είναι ένα βήμα πριν λάβει απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς για αποστρατευμένα στελέχη που παραιτήθηκαν εντός της τελευταίας 5ετίας. Συγκεκριμένα, βάσει του Π.Δ. 37/2012 στο οποίο προβλέπεται η εφεδρεία, κάθε βαθμοφόρος του Λ.Σ. ο οποίος συμμετέχει στον εν λόγω θεσμό – διάρκειας 5 ετών – έχει την δυνατότητα να επανέλθει στο Σώμα σε περίπτωση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίες αιτιολογημένα δε δύνανται να καλυφθούν απότα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

Καθώς λοιπόν με βάση το ισχύον οργανόγραμμα του Λ.Σ. υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και η ηγεσία του Σώματος επανειλημμένως έχει δηλώσει την ανάγκη πρόσληψης νέων στελεχών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για όσους είτε μετάνιωσαν την αποστρατεία τους, είτε βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα το Αρχηγείο δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει στην Τροικα καθώς η διαδικασία ουσιαστικά δεν είναι αυτή της πρόσληψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την αρχή πρόκειται να κάνει αξιωματικός ο οποίος διέπεται από ιδιαίτερο νομικό καθεστώς το οποίο δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ηγεσία του Λ.Σ. Εάν υπάρχει η πρόθεση να επανέλθει 1 αξιωματικός, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για όσους το επιθυμούν."

Στην πραγματικότητα τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται :

Ο εν λόγω τον Μάιο του 2016 συμπλήρωσε τον ανώτατο χρόνο παραμονής του στο ΛΣ σύμφωνα με την ισχύουσα τότε νομοθεσία.

Το προεδρικό διάταγμα της αποστρατείας του σύμφωνα με άνωθεν εντολές δεν δημοσιεύεται παρανόμως και κρατείται στα συρτάρια του Υπουργικού Γραφείου τουλάχιστον για επτά μήνες πέραν οποιοσδήποτε πρακτικής αλλά κυρίως νομιμότητας!

Άμεσα τώρα τίθεται το προφανές.Πως πληρώνεσαι το ενδιάμεσο διάστημα ως εν ενεργεία όταν ουσιαστικά η υπαλληλική σχέση έχει ολοκληρωθεί-λυθεί;

Τελικά στο τέλος Ιανουαρίου 2017 το ΠΔ της αποστρατείας δημοσιεύεται και η αποστρατεία στα χαρτιά είναι πλέον γεγονός,στην πραγματικότητα όμως όχι...

Όπως πληροφορούμαστε για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει στο γραφείο του συνεχίζοντας την εργασία του ,ενώ παράλληλα διαρρέεται η πληροφορία ότι υπήρξε δέσμευση για επαναφορά του στην κατάσταση της ενέργειας..

Τώρα θα αναρωτηθείτε δεν θα μπορούσαν να νομοθετήσουν αναλογικά με τα ισχύοντα στην  Αστυνομία και την Πυροσβεστική, δηλαδή να νομοθετηθεί η προέκταση του χρόνου παραμονής για πέντε έτη (40 έτη υπηρεσίας) ούτως ώστε να μην χρειαζόταν όλο αυτό;

Μην είστε "αφελής" υπήρχαν ¨στόχοι/στόχος" που θα έπρεπε να ¨εξοντωθούν/ει" ..και εξ αυτού του λόγου η επιλογή των "ωφέλιμων"με τον τρόπο αυτό ήταν μονόδρομος...

Και τώρα λοιπόν ξεδιπλώνεται το σχέδιο της προετοιμασίας της κοινής γνώμης,του κλάδου
(κοινώς μασάζ) για τον περιορισμό τυχόν αντιδράσεων ενώ παράλληλα κλείνουν τα μάτι στους υπολοίπους για δήθεν  δυνατότητα επαναφοράς τους..ο παλαιοκομματισμός στο μεγαλείο του!

Τώρα ποιες ακριβώς είναι οι δεξιότητες του εν λόγω μη μας ρωτάτε..εμείς εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι υπηρετούσε επί σειρά ετών στη διεύθυνση ασφάλειας με αντικείμενο κυρίως τη δίωξη ναρκωτικών και λαθρεμπορίου.

Έχουμε πολλές φορές από το βήμα αυτό σχολιάσει τις "αλλοπρόσαλλες"αποφάσεις των ηγεσιών του ΥΝΑΝΠ..σήμερα δεν θα προσθέσουμε παρά μόνο τούτο

"Ποιος το είπε για τους μάγκες πως χαθήκανε;
 Ποιος το είπε πως τα τρένα τους πατήσανε;
 Ποιος το είπε για τους μάγκες πως τη βάψανε,
 πως ταξίδεψαν με βάρκα και βουλιάξανε ;"

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ..

Αναρτήθηκε από LIMENIKANEA.GR
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->