Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

ΒΟΥΛΗ:ΘΕΜΑ ΣΧΕΣΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ - ΑΡΧΗΓΟΥ ΛΣ ΕΘΕΣΕ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ


«…ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε.  Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι η σημερινή πρακτική, η οποία ουσιαστικά νοθεύει την κοινοβουλευτική διαδικασία, δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός, αλλά είναι μια συνήθης πρακτική για όλα τα Υπουργεία και για όλους τους Υπουργούς της σημερινής Κυβερνήσεως,…….

……Επίσης, θέλουμε να επισημάνουμε ότι τροποποιείτε νομοθετικές διατάξεις του ν. 4504/2017 –δηλαδή μόλις πριν από τέσσερις μήνες- και ενώ είχατε δεσμευθεί με το συγκεκριμένο νομοθέτημα ότι θα εκδώσετε πάνω από δέκα Προεδρικά διατάγματα και πάνω από είκοσι μία κανονιστικές Υπουργικές αποφάσεις, εσείς δεν έχετε εκδώσει καμία απολύτως. Και τι κάνετε;


……….Επίσης, με το άρθρο 15 εξευτελίζετε τον θεσμό του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. Προσέξτε, να δείτε, ο κομματικός διοριζόμενος Διοικητής στη Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων θα μπορεί με εισήγησή του στον αρμόδιο Υπουργό, παρακάμπτοντας τη φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, να αποσπά για πέντε χρόνια αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος.
Κύριε Υπουργέ, εδώ, κάτι συμβαίνει. …….
….Δεν μπορεί να παρακάμπτει ο κομματικός διοριζόμενος Διοικητής της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων ένα στρατιωτικής φύσεως οργανωμένο σώμα, όπως είναι το Λιμενικό Σώμα.
Αγνοείτε παντελώς τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Κι εδώ, μου βάζετε απορίες.
Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος; Διότι, αν υπάρχει, εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά.
Δεν μπορεί στην παρούσα φάση που έχουμε εντονότατες προκλήσεις στο Ανατολικό Αιγαίο, την ώρα που χρειάζεται να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς το εξοπλιστικό πρόγραμμα του Λιμενικού Σώματος, πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, εσείς προβαίνετε σε τέτοιου είδους ρυθμίσεις.

Παρακαλώ, να μας δώσετε σαφή απάντηση επί του συγκεκριμένου ζητήματος.

Για το ΤΑΛΣ σας είπα και στην Επιτροπή: τελευταίος και καταϊδρωμένος. Τόση –αν θέλετε- έμπρακτη απόδειξη δείχνετε στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και στον ανθρώπινο παράγοντα. …..»
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->