Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018

ΚΡΗΤΗ: Εκτός φυλακής οι 6 από τους 21 του κυκλώματος που διακινούσε μετανάστες..Ωστόσο η σύνθεση του δικαστηρίου μοίρασε “καμπάνες”, καθώς επέβαλε ποινές κάθειρξης που ξεπερνούσαν τα 350 χρόνιαΈνοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τους 16 από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους,
ανάμεσα τους οι πέντε από τους έξι Έλληνες, για το κύκλωμα που διακινούσε εκατοντάδες μετανάστες από την Αίγυπτο προς την Ιταλία μέσω Κρήτης, τους οποίους έκρυβαν σε σπηλιές και στάνες, υπό άθλιες συνθήκες και καθεστώς απειλών.

Ωστόσο η σύνθεση του δικαστηρίου μοίρασε “καμπάνες”, καθώς επέβαλε ποινές κάθειρξης που ξεπερνούσαν τα 350 χρόνια για τον καθένα και χρηματικές ποινές άνω του 1 εκατομμυρίου ευρώ για τους τέσσερις εξ αυτών.

Στο μεταξύ στη φυλακή δε θα οδηγηθούν πέντε άτομα από αυτά που καταδικάστηκαν, οι πέντε Κρητικοί, ανάμεσα τους και ο αστυνομικός, που κατηγορήθηκε ως “πληροφοριοδότης” , καθώς οι ποινές που τους επιβλήθηκαν είχαν αναστέλλουσα δύναμη.

Μάλιστα ο αστυνομικός καταδικάσθηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών για δύο κακουργήματα, ενώ στους υπόλοιπους αλλοδαπούς επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 6 έως 13 έτη.

Πηγή: CretaPost, cretalive
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->