Τρίτη, 29 Μαΐου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΣ ΕΠΛΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΕΟΠΥΥ

ΝΟΤΙΟΣ ΛΙΜΕΝΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΤΡΑ 28/ 05/ 2018

ΤΚ: 26110

ΤΗΛ.: 6944788382 / 6948536946 Αρ. Πρωτ: 26 /2018

Ε-mail: epls.limenofil@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αγαπητές/ αγαπητοί συνάδελφοι

Μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018 συναντήθηκαν με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Ριζούλη Ανδρέα, προκειμένου του εκθέσουμε το πρόβλημα, ως προς την άρνηση για παροχή φαρμάκων από το σύνολο των φαρμακοποιών της Πάτρας. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Γεωργακόπουλος Τάκης. Θέσαμε υπόψη του κ. Ριζούλη και του κ. Γεωργακόπουλου, το γεγονός ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας αφενός δεν έχει συνάψει συλλογική σύμβαση, παράλληλα δεν επιτρέπει στα μέλη του τη σύναψη ατομικών συμβάσεων με τον φορέα, θέτοντας έτσι σε ομηρία τους Στρατιωτικούς και κατ’ επέκταση και τα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σχετικά με την προμήθεια φαρμάκων.

Στην ανωτέρω συνάντηση καλέσαμε τον κ. βουλευτή και τον κ. Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να συνδράμουν άμεσα προς επίλυση του θέματος καθώς ο φαρμακευτικός σύλλογος της Πάτρας, έχει ξεκάθαρα και απερίφραστα «ταχθεί» στην μη παροχή φαρμάκων στους στρατιωτικούς και στα Στελέχη του Λιμενικού Σώματος, καθιστώντας έτσι, μια αυτονόητη κοινωνική παροχή ουτοπία, αναγκάζοντας τους συναδέλφους που ζουν στην πόλη της Πάτρας είτε να πληρώνουν αγοράζοντας τα φάρμακα τους, είτε να απευθύνονται σε παρόχους φαρμακοποιούς γειτονικών νομών.

Ο κ. Γεωργακόπουλος Τάκης αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μας διαβεβαίωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα το πρόβλημα θα οδηγηθεί σε επίλυση, καθώς θα προβλέπεται σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, που σύντομα θα κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή. Ως εκ τούτου και μετά την ψήφιση του, οι πληρωμές στους φαρμακευτικούς συλλόγους θα γίνονται μέσω ΕΟΠΥΥ. Έτσι, οι Συνάδελφοι μας σε όλη την Ελλάδα θα δύνανται να προμηθεύονται φάρμακα από οποιοδήποτε φαρμακείο. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι θα συναντηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, ίσως και σήμερα, με εκπροσώπους του ΥΝΑΝΠ προκειμένου δοθεί εντός των ημερών επίλυση του θέματος.


Το Δ.Σ. της Ένωσής μας, θα παρακολουθεί το θέμα και θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τον Βουλευτή Αχαΐας κ. Ριζούλη Ανδρέα όσο με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΠΥ κ. Γεωργακόπουλο Τάκη.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->