Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΟΦΥΛΑΚΩΝ ΜΕ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητές αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018, αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Ένωσης Προσωπικού Λ.Σ. Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδος, μετέβη στο Λιμεναρχείο Κατακόλου και συναντήθηκε με τον Λιμενάρχη Κατακόλου Πλωτάρχη Λ.Σ κ. Παπαηλιού Δημήτριο.


Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το προσωπικό
και εκφράσαμε τις ανησυχίες μας σχετικά με τα προβλήματα και την αμφισβήτηση από διάφορους φορείς που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι οι οποίοι συμμετέχουν σε κλιμάκια ελέγχου ναυτεργατικής νομοθεσίας σε πλοία που δραστηριοποιούνται στον λιμένα Κυλλήνης.


Η Ένωσή μας ζήτησε από τον κ. Λιμενάρχη να υπάρξει μέριμνα
για την εξασφάλιση και καθιέρωση ενιαίων κανόνων, έτσι ώστε να διασφαλίζεται για όλους τους συναδέλφους κατά το μέγιστο, η απόδοση στην εργασία τους όταν συμμετέχουν σε μεικτά κλιμάκια ελέγχου.

Τονίσαμε στον κ. Λιμενάρχη ότι
θεωρούμε απολύτως αδιανόητη τη δυσφήμιση του έργου των συναδέλφων από οποιονδήποτε φορέα και ζητήσαμε την προστασία της Υπηρεσίας προκειμένου το έργο των συναδέλφων ούτε να παρακωλύεται ούτε να αμφισβητείται.

Από πλευράς του κ. Λιμενάρχη εντοπίστηκε το δυσεξιχνίαστο πλαίσιο παροχής οδηγιών
και υποστήριξης προς τη Λιμενική Αρχή Κατακόλου ιδίως από πλευράς Κεντρικής Υπηρεσίας, όσον αφορά θέματα ελέγχου ναυτεργατικής νομοθεσίας καθώς και η κρίσιμη υποστελέχωση της Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης και η παντελής έλλειψη ευελιξίας για την ενίσχυσή της.

Ο κ. Λιμενάρχης πρότεινε να υπάρξει μέριμνα ώστε να διενεργηθεί αρμοδίως από την Κεντρική Υπηρεσία σεμινάριο που να πιστοποιήσει τους υποψήφιους ελεγκτές ναυτεργατικής νομοθεσίας, καθώς και να προκύψει ενεργοποίηση οικείων διατάξεων του αρ.23 του ΠΔ 13/18 (ΦΕΚ 26Α΄/20-02-2018) προκειμένου υλοποιηθεί η πρόνοια της νομοθεσίας για παροχή υποστήριξης που απαιτείται για τη Λιμενική Αρχή.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΛΑΣΤΟΥΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΣΙΟΝΑΚΑΣ ΘΩΜΑΣ  
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->