Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ... Απονομή ξιφών σε Aξιωματικούς της ΠΑ με καθυστέρηση ετών...


Παρέλαβαν τα ξίφη τους ως... Επισμηναγοί!

Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη

Τα ξίφη, αυτό το διαχρονικό χαρακτηριστικό στοιχείο του αξιώματος των αξιωματικών σε όλους τους στρατούς του κόσμου, έλαβαν χθες 31/05/18 – με χαρακτηριστική, ελληνική, καθυστέρηση περισσότεροι από 30 Αξιωματικοί εξ Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, από τα χέρια του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου, παρουσία των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ και Αντιπτεράρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, αντιστοίχως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν το σύνολο των Aξιωματικών οι οποίοι παρέλαβαν τα ξίφη τους είναι Επισμηναγοί ή παλαιοί Σμηναγοί, διαφόρων τεχνικών ειδικοτήτων, και κανονικά θα έπρεπε να τα έχουν παραλάβει εδώ και περισσότερα από 12-13 χρόνια.

Εννοείται ότι όλα αυτά τα χρόνια, όταν οι συγκεκριμένοι παρευρίσκονταν σε διάφορες τελετές ή αγήματα, εκπροσωπώντας τις Μονάδες τους και την Πολεμική Αεροπορία, πήγαιναν εκεί με... δανεικά ξίφη άλλων συναδέλφων τους!

Οπωσδήποτε αξιέπαινη πρωτοβουλία της (οποιασδήποτε) ηγεσίας η απονομή ξιφών, αλλά – λογικώς – μία τέτοια ενέργεια θα έπρεπε να έχει γίνει εγκαίρως και όχι λίγο πριν την αποστρατεία τους!


ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
 
Υποστήριξη : SITE | Αρχική | facebook
Δ.Σ © 2012. ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ - limenika-nea.blogspot.com
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ Δ.Σ-Δ.Σ ΦΟΡΟΥΜ
ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ ΛΣBlogger
-->