«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή και να συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις», σημείωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας.

Η εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείο Άμυνας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις.

Η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα» που θα πραγματοποιηθεί αύριο λέγοντας πως «φαίνεται ποιες χώρες θέλουν την ένταση, δεν θέλουν την ειρήνη και το διάλογο στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται, ότι η άσκηση θα πραγματοποιηθεί με αεροναυτικές δυνάμεις Ελλάδας, Αιγύπτου, ΗΠΑ, Γαλλίας, Κύπρου και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή και να συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις», σημείωσε. Μάλιστα η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ ισχυρίστηκε πως το Ορούτς Ρέις πραγματοποιεί έρευνες εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια ώρα ο Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε σε σχέση με ελληνικές NAVTEX πως: «H Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους. H Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε 3 NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και οι 2 από τις NAVTEX είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες NAVTEX της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες NAVTEX».

«Έσπασε» ξανά τα 12 ναυτικά μίλια
Σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το νησί της Στρογγύλης έφτασε το πρωί της Κυριακής το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis.

Το τουρκικό ερευνητικό είχε "σπάσει" τα 12 ν.μ. για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβριο, ενώ στις 21 Νοεμβρίου, η Τουρκία ανανέωσε την Navtex έως και σήμερα, 29/11.

Το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας ανέφερε προ ημερών το Oruc Reis θα ολοκληρώσει τις έρευνες του και θα αποχωρήσει σήμερα.

https://newpost.gr/