Δυο ΒΙΝΤΕΟ που προκαλούν ανατριχίλα, με Έλληνες στρατιώτες να τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο πάνω στο πλοίο της γραμμής “ΣΤΑΥΡΟΣ” που τους μεταφέρει στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου θα υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Οι στρατιώτες τραγουδούν τον Εθνικό μας Ύμνο πάνω στο καράβι ενώ περνούν από το σημείο όπου βρίσκεται ένα από τα στρατιωτικά φυλάκια, με τους συναδέρφους τους που είναι εκεί να τους υποδέχονται ανεμίζοντας την ελληνική σημαία.

Επίσης, ενώ το πλοίο “δένει” στο λιμάνι του Καστελόριζου, συνεχίζουν να τραγουδούν και οι κάτοικοι του νησιού που βρίσκεται στο επίκεντρο των τουρκικών προκλήσεων εδώ κα μήνες, νοιώθουν ρίγη εθνικής συγκίνησης.


Να θυμίσουμε ότι με απόφαση του κ.Μανούση, το πλοίο “ΣΤΑΥΡΟΣ” μεταφέρει ΔΩΡΕΑΝ όλο τον χρόνο από και προς το Καστελόριζο, όλους τους επιβάτες, μόνιμους κατοίκους ή επισκέπτες, μαζί με τα οχήματα τους. Ήταν μια προσφορά που ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή που ανατέθηκε η συγκεκριμένη γραμμή στην εταιρεία SAOS Ferries, ενώ παράλληλα το πλοίο διανυκτερεύει στο νησί και φεύγει το πρωί για Ρόδο.

https://www.evros-news.gr/