Ο πόλεμος κατά της πανδημίας του κορονοιού δεν έχει σταματήσει και ούτε επιτρέπεται ο όποιος εφησυχασμός σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του, κάτι στο οποίο επικεντρώνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μέσω στοχευμένων ενεργειών.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι οι οπλίτες θητείας που αναμένεται να καταταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις με την επόμενη ΕΣΣΟ σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία, πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά μοριακό τεστ, τουλάχιστον δύο με τρεις ημέρες πριν την παρουσία τους στις μονάδες υποδοχής.

Αυτή είναι η απαιτούμενη διαδικασία, όπως προβλέπεται σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Στρατολογίας.

Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού, 48-72 ώρες, πριν από την ημερομηνία κατάταξής τους.

Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)], προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Intime News

https://www.onalert.gr/enoples-dynameis/enoples-dy...