Η συνάντηση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Αρχιεπίσκοπο έγινε με αφορμή την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας για τους στρατιωτικούς ιερείς

Στην υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, που αποσκοπεί στη συμμετοχή των Στρατιωτικών Ιερέων σε εκπαιδευτικές δράσεις, καθώς και στην από κοινού διοργάνωση επιμορφωτικών δραστηριοτήτων, όπως σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια, ημερίδες και εκδηλώσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τους άρρηκτους διαχρονικούς δεσμούς της Εκκλησίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος με το Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α. κ. Κωνσταντίνο Φλώρο με τον οποίο ο κ. Ιερώνυμος, συναντήθηκε το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή .

Ο κ. Φλώρος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση και αναφέρθηκε στην κύρια αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Τόνισε ότι στηρίζουν την κοινωνία με κάθε τρόπο, όπου υπάρχει ανάγκη, όπως για παράδειγμα είναι οι φυσικές καταστροφές. Ο κ. Φλώρος είπε «κινούμαστε στις σωστές βάσεις και κατευθύνσεις. Η απέναντι πλευρά συνεχίζει να έχει αυτές τις τάσεις, αλλά αντιλαμβάνεται, θεωρώ, ότι έχουμε την θέληση και τα μέσα να υπερασπιστούμε αυτά που έχουμε».

5398388

Ο Αρχιεπίσκοπος εξήρε το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ είπε ότι η προσπάθεια που γίνεται δημιουργεί τείχη προστασίας.

Αρχιεπίσκοπος και Αρχηγός ΓΕΕΘΑ συζήτησαν αναλυτικά για το Σύμφωνο Συνεργασίας πενταετούς διάρκειας μεταξύ του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης (ΙΠΕ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη συνεργασία θα συμβάλλει αποφασιστικά στην κατάρτιση, στην επιμόρφωση, στην ποιμαντική εξειδίκευση και στην δια βίου εκπαίδευση των Αξιωματικών Ιερέων και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Α.Α. Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Αν. Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ι.Α.Α., Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

Φλώρος σε Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο: «Έχουμε και τα μέσα και τη θέληση να υπερασπιστούμε την εδαφική μας ακεραιότητα» (protothema.gr)