Η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ με μια σκληρή ανακοίνωσή της επιτίθεται στην Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ κατηγορώντας την για “τιμωρητικού τύπου διοίκηση στην χειρότερη της έκδοση”.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΥΕΘΑ αναφέρει:


Πρωτόγνωρες και αυταρχικές μεθοδεύσεις της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α με την πρώτη εφαρμογή του νέου οργανισμού του Πολιτικού Προσωπικού.
Καταγγέλλουμε την Ειδική Γραμματέα του ΥΠ.ΕΘ.Α κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα γιατί με την έκδοση των αποφάσεων των μεταβατικών τοποθετήσεων των υπαλλήλων σε θέσεις ευθύνης διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
– Το όραμα περί χρηστής διοίκησης αντικαταστάθηκε με την τιμωρητικού τύπου διοίκηση στην χειρότερη της έκδοση.
– Δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που υποχρεώνει την επανατοποθέτηση των τμηματαρχών που έχουν τοποθετηθεί με κρίση υπηρεσιακών συμβουλίων.
– Δεν τηρήθηκε η αρχαιότητα ως κριτήριο επιλογής για τις θέσεις ευθύνης παρά τις διαβεβαιώσεις της.
– Μετακινούνται συνδικαλιστικά στελέχη τοπικών εργασιακών σωματείων όταν στο χώρο που συνδικαλίζονται προβλέπονται θέσεις ευθύνης στις κατηγορίες τους ενώ ταυτόχρονα μετακινούνται ή παραλείπονται συνδικαλιστικά στελέχη που είχαν θέσεις ευθύνης αλλά κουβαλούν το αμάρτημα να είναι μέλη της διοίκησης της ΠΟΕ ΥΕΘΑ.
Καταγγέλλουμε τις πρακτικές της κας Ειδικής Γραμματέως που επιφέρουν μεγάλη αναστάτωση στην λειτουργία των υπηρεσιών και την ίδια στιγμή δημιουργούν οικονομικά αδιέξοδα στους ίδιους και στις οικογένειες τους, ενώ την ίδια ώρα βολεύονται οι ημέτεροι και το άμεσο περιβάλλον της.
Τέτοιες μελανές στιγμές έχει να ζήσει το υπουργείο μας από την εποχή της διαθεσιμότητας.
Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας που όλο αυτό το διάστημα δεν θέλησε να ακούσει την άποψη του συνδικαλιστικού κινήματος και ούτε υποστήριξε την άποψη του νομικού του τμήματος που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για όλα αυτά που στη συνέχεια συνέβησαν.
Η ΠΟΕ ΥΕΘΑ κινείται νομικά απέναντι στις παραπάνω αποφάσεις των μεταβατικών τοποθετήσεων.
Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους ότι δεν είναι μόνοι τους και θα είμαστε δίπλα τους έως το τέλος.

Και οι εργαζόμενοι στο ΠΝ διαμαρτύρονται

Παράπονα για την διαχείριση του πολιτικού προσωπικού εκφράζονται και από τον συνδικαλιστικό  σύλλογο των πολιτικών υπαλλήλων στο ΠΝ. Στο στόχαστρο των εργαζομένων έχει μπει η Ειδική Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ , όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους γιατί:

Μετά την έκδοση του Π.Δ με τον νέο οργανισμού  Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ (ΠΔ 79/2018) , ακολούθησαν και οι αναμενόμενες επανατοποθετήσεις  Διευθυντών και Τμηματαρχών στις νέες θέσεις σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις .
Η αλήθεια είναι ότι η προηγούμενη εμπειρία μας από τις κινήσεις της κομματικά τοποθετημένης Κας Ειδικής Γραμματέως δεν άφηνε περιθώρια αναμονής θετικών εξελίξεων.
Η αποδιοργάνωση του Πολιτικού Προσωπικού που ξεκίνησε δια χειρός Κας Παπαλεωνίδα με τις παρεμβάσεις στον οργανισμό ολοκληρώθηκε σήμερα  με τις επανατοποθετήσεις των Διευθυντών&Τμηματαρχών. Φωτογραφικές θέσεις ,μη επανατοποθέτηση υπαλλήλων που είχαν την κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου , καταστρατήγηση αρχαιότητας, εκπλήρωση υποχρεώσεων προς ημετέρους , διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών και προεκλογικά ρουσφέτια συνθέτουν το πάζλ της δήθεν αποκομματικοποιημένης δημόσιας διοίκησης που ευαγγελίζονταν.

Βαφτίζουν αναβάθμιση τη μεταφορά υπαλλήλων από τη μία άκρη του Νομού στη άλλη, χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικής υπηρεσιακής ανάγκης ,εξωθώντας κάποιους από αυτούς  στην αποποίηση από τα καθήκοντα του Τμηματάρχη, με σκοπό ίσως την εξυπηρέτηση και άλλων ημετέρων.

Στον κατήφορο αυτό δεν θα τους ακολουθήσουμε . Καταγγέλλουμε την Ειδική Γραμματέα  Κα Παπαλεωνίδα για την αυταρχική και επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών συμπεριφορά της και δηλώνουμε ότι θα είμαστε στο πλευρό όλων των συναδέλφων που θίγονται είτε λόγω αποκλεισμού τους από την εξέλιξη σαν υπάλληλοι με τον νέο οργανισμό , είτε λόγω άδικων και εκδικητικών μετακινήσεων κατά την επανατοποθέτηση των Τμηματαρχών.

Καλούμε τον Κο Υπουργό να πάρει θέση ανακαλώντας τις «γκρίζες» επανατοποθετήσεις  και να επαναφέρει στην τάξη την Κα Ειδική Γραμματέα. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι συνυπεύθυνος και συνένοχος στη διάλυση δομών και υπηρεσιών κρίσιμων για την άμυνα της χώρας.

Καταγγελία της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ προς τα κόμματα:


ΠΡΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΤΟΞΟΥ

Ο πολυπόθητος οργανισμός του πολιτικού προσωπικού είναι πλέον πραγματικότητα.
Με το νέο Π.Δ θεσμοθετήθηκε το εργαλείο διαχείρισης των 7.500 υπάλληλων, που εργάζονται σε πανελλαδικό επίπεδο στο ΥΠ.ΕΘ.Α .
Λυπούμαστε ιδιαίτερα που αντί να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε μετά από πραγματικά πολύ καιρό την απόκτηση ενός σύγχρονου δίκαιου και αντιπροσωπευτικού οργανισμού , μέσω του οποίου θα υπήρχαν ευκαιρίες εξέλιξης για όλες τις κατηγορίες του πολιτικού προσωπικού , θα πρέπει για άλλη μια φορά να καταγγείλουμε τις απαράδεκτες μεθόδους διοίκησης της κας Ειδικής Γραμματέως του ΥΠ.ΕΘ.Α .
Δυστυχώς, όπως έγκαιρα και ξεκάθαρα είχαμε καταγγείλει εδώ και πάνω από ένα χρόνο, η κα Ειδική Γραμματέας με τις παρεμβάσεις της αναφορικά με τη στελέχωση των θέσεων ευθύνης, κατέστρεψε στην ουσία την εργασία των επιτροπών και με τις αλλαγές που επέβαλε δεν δίνονται πλέον ευκαιρίες εξέλιξης σε όλες τις κατηγορίες του προσωπικού και δεν είμαστε καθόλου υπερήφανοι για τους ύμνους και τις ευχαριστίες που αναφέρονται στο από 10/8/2018 δελτίο τύπου της.
Τορπίλισε συστηματικά κάθε πιθανότητα διαλόγου με την αντιπροσωπευτικότερη κατά νόμο ομοσπονδία καθώς και με υπηρεσιακούς παράγοντες .
Ερωτάται η Ειδική Γραμματέας ΥΠ.ΕΘ.Α, κα Καλλιόπη Παπαλεωνίδα:
– Ποιο ήταν το όραμα της όταν ανέλαβε την θέση της στο ΥΠ.ΕΘ.Α ; Να εφαρμόσει την αρχή της χρηστής διοίκησης ή να ακολουθήσει τιμωρητικού τύπου διοίκηση στη χειρότερη της έκδοση;
– Γιατί δεν εφαρμόστηκε ο νόμος που υποχρεώνει την επανατοποθέτηση των τμηματαρχών που έχουν περάσει από κρίση υπηρεσιακού συμβούλιου;
– Γιατί δεν τηρήθηκε , παρά τις διαβεβαιώσεις της, η αρχαιότητα των υπαλλήλων ως κριτήριο επιλογής τους στις θέσεις ευθύνης ;
– Πόσο νόμιμο και ηθικό είναι να μετακινούνται συνδικαλιστικά στελέχη τοπικών εργασιακών σωματείων μακριά από την έδρα τους με πρόφαση την υπηρεσιακή τους εξέλιξη, τη στιγμή που στον χώρο που συνδικαλίζονται προβλέπονται θέσεις της κατηγορίας τους;
– Τυχαία είναι η μετακίνηση μελών της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ σε άλλες μονάδες και υπηρεσίες, ενώ στην θέση των απομακρυνθέντων τοποθετούνται υπάλληλοι αντίστοιχων προσόντων;

– Υπάρχει απάντηση για την παράλειψη συναδέλφων που είχαν θέση ευθύνης αλλά είχαν το μειονέκτημα να είναι μέλη της Διοίκησης της ΠΟΕ-ΥΕΘΑ;
– Σε τι εξυπηρετεί η τόσο μεγάλου εύρους μετακίνηση υπαλλήλων με δεδομένη την επικείμενη προκήρυξη θέσεων ευθύνης σε σύντομο χρονικό διάστημα;
– Αναζητήθηκαν απόψεις από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες με γνώση του ανθρώπινου δυναμικού τους και των υπηρεσιών γενικότερα;
– Μήπως θα έπρεπε στα πλαίσια της διαφάνειας και των δημοκρατικών διαδικασιών να ζητηθεί και η γνώμη των υπηρεσιακών συμβουλίων ώστε να αποκτήσει και η ίδια μια πιο ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη άποψη;
Υστέρα από τα παραπάνω καταγγέλλουμε τις πρακτικές της κας Ειδικής Γραμματέως, οι οποίες έχουν επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στους εργαζόμενους και έχουν διαταράξει την εργασιακή ειρήνη, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών, ενώ παράλληλα δημιουργούν οικονομικά αδιέξοδα στους εργαζόμενους και στις οικογένειες τους. Τέτοιες μελανές στιγμές έχει να ζήσει το υπουργείο μας από την εποχή της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων.
Καλούμε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρέμβει άμεσα για την ανάκληση των αποφάσεων τοποθετήσεων γιατί εάν κατά την επεξεργασία του οργανισμού είχαν ληφθεί υπ όψιν από την κα Ειδική Γραμματέα και τους συνεργάτες της, οι παρατηρήσεις του Νομικού Επιτελείου σας , σίγουρα θα είχαν αποφευχθεί αυτές οι εξελίξεις.
Καλούμε τα πολιτικά κόμματα να παρέμβουν για όλα αυτά που συμβαίνουν στον χώρο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Θα πρέπει όλοι να θυμόμαστε τη ρήση του Αγάθωνα:
«Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει.»

Από την Διοίκηση της Π.Ο.Ε – Υ.ΕΘ.Α

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ                                                  ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

https://www.militaire.gr/politikoi-ypalliloi-toy-p...