Καλεί τον υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει τις «αντισυνταγματικές διατάξεις»

Εξώδικη διαμαρτυρία στον υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση, απέστειλε ο πρώην πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού, Παναγιώτης Σταμάτης, μετά τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Σταμάτης καλεί τον υπουργό Εργασίας να ανακαλέσει τις «αντισυνταγματικές διατάξεις» τις οποίες, όπως επισημαίνει εντόπισε το ΕΣ.

Μεταξύ άλλων, στην εξώδικη διαμαρτυρία του ο κ. Σταμάτης, αφού αναφέρεται στο περιεχόμενο της γνωμοδότησης του ΕΣ σημειώνει: «Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις που επήλθαν στις συντάξεις των αποστράτων και όρισε ότι αυτές θα πρέπει να επανέλθουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012. Ωστόσο, με τις διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου καταργείται ουσιαστικά το άρθρο 34 παρ. 1 του Προεδρικού Διατάγματος 169/2007 (Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων) για τον προσδιορισμό του συντάξιμου μισθού των στρατιωτικών και εξαιρούνται οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί από τα ειδικά μισθολόγια αφού αποσυνδέεται ο συντάξιμος μισθός τους από το μηνιαίο μισθό ενέργειας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά ανάλογα με το βαθμό συνταξιοδότησης».

Τέλος, στην εξώδικη διαμαρτυρία επισημαίνεται πως έγινε «αυθαίρετη καταστρατήγηση και παράβαση των αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας εξομοιώνοντας τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με αυτές των υπαλλήλων του υπόλοιπου δημοσίου τομέα, και συνεπώς οδηγείται σε ευθεία παράβαση των άρθρων 20 παρ. 1 και 26 του Συντάγματος, με τα οποία καθιερώνονται, αντιστοίχως, το δικαίωμα παροχής έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και η αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

lawandorder.gr