Η ελληνική πλευρά στέλνει «ηχηρό» συμβολικό και ουσιαστικό μήνυμα στην Τουρκία, καθώς μεταβαίνουν  στην Κύπρο τόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος όσο και ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά γνωστοποίησε και ο ίδιος ο ΥΕΘΑ με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επίσημη αυτή επίσκεψη είναι μεγάλης συμβολικής αξίας, ενώ δείχνει και στην τουρκική πλευρά την υποστήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, εν μέσω πιθανής κλιμάκωσης από τις ανακοινώσεις του Προέδρου Ερντογάν.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σήμερα Δευτέρα 19 και αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου 2021, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, για την 47η επέτειο μνήμης των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών, κατά την τουρκική εισβολή του 1974,κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος θα παραστεί την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 στην Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, παρουσία του Πρόεδρου της Κυπριακής της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη. Στην συνεχεία ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα όπου θα τελεσθεί το Μνημόσυνο στην μνήμη Πεσόντων.

Παναγιωτόπουλος και Φλώρος στέλνουν «ηχηρό» συμβολικό μήνυμα από την Κύπρο | OnAlert