Ένα μεγάλο δίλημμα έχει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ και του ΓΕΕΘΑ: τι πρέπει να γίνει με τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών που βρίσκονται εντός αυτών από τις 11 Μαρτίου;

Σε τρεις ημέρες συμπληρώνουν ένα μήνα και θα πρέπει να ληφθεί μία απόφαση εν΄ όψει του Πάσχα. Θα “σπάσουν” τον εγκλεισμό για να δοθούν άδειες Πάσχα ή θα τον συνεχίσουν μέχρι τις 27 Απριλίου;

Από τη μία υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι “το σύστημα δουλεύει και δεν έχουμε κρούσμα”.

Από την άλλη υπάρχουν όσοι υποστηρίζουν ότι αυτό δεν έχει μηδενίσει το ρίσκο να προκύψει κρούσμα εντός των σχολών, αφού το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί σ΄ αυτές “μπαινοβγαίνει” κάθε μέρα και θεωρητικά μπορεί να μεταφέρει τον ιό. Αν αυτό συμβεί ,τότε η επιλογή της καραντίνας μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ.

Από την άλλη στη ζυγαριά έχει αρχίσει να μπαίνει και η κατάσταση που επικρατεί στις σχολές μετά από ένα μήνα συνεχούς εγκλεισμού. Υπάρχει δικαιολογημένος εκνευρισμός που έχει εκδηλωθεί με διάφορα περιστατικά. Και βέβαια υπάρχει το θέμα της ψυχολογίας, το οποίο μπορεί κάποιοι “σκληροί” μπορεί να μην αποδέχονται, αλλά το θέμα έχει αρχίσει να προβληματίζει τα υψηλά κλιμάκια της ηγεσίας σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ.

Το θέμα συζητήθηκε και σήμερα σε ΥΠΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ αλλά οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τα επόμενα 24ωρα.

Ακόμη και οι ιατροί πάντως που αρχικά είχαν εισηγηθεί τη λύση της καραντίνας εμφανίζονται τώρα να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου κι έχει ζητηθεί και η άποψη του κ. Τσιόδρα.

ΠΗΓΗ: militaire.gr