Τα ξίφη στους νέους σημαιοφόρους που έδωσαν τον όρκο τους μετά την αποφοίτησή τους από την ΣΝΔ επέδωσε χθες η Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Τα ξίφη στους νέους και νέες σημαιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου  κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, στον Πειραιά.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενώ στην τελετή παραστάθηκαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ενώ χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Την ορκωμοσία των νέων Σημαιοφόρων παρακολούθησαν επίσης εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων Πειραιώς και των τοπικών φορέων.

Τον καθιερωμένο όρκο έδωσαν 33 νέοι και νέες σημαιοφόροι, (20 μάχιμοι και 13 μηχανικοί)  από τους οποίους 7 είναι από την Κύπρο και 3 από την Ιορδανία. Οι νέοι σημαιοφόροι που ορκίστηκαν ήταν εμφανώς λιγότεροι από την περασμένη χρονιά όπου είχαν ορκιστεί 45 νέοι και νέες σημαιοφόροι (27 μάχιμοι και 18 μηχανικοί) από τους οποίους 9 ήταν από την Κύπρο 2 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Ιορδανία.

Όπως έχουν δείξει τα πράγματα ο αριθμός όσων αποφοιτούν από τη ΣΝΔ δε θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Ο λόγος είναι ο αριθμός των εισακτέων από τις Πανελλήνιες εξετάσεις ο οποίος δεν άλλαξε ούτε φέτος και παρέμεινε στα 30 άτομα παρά το αίτημα της ΣΝΔ να επανέλθει στα επίπεδα του 2012 που ήταν περίπου 60. Και είναι οξύμωρο σε μια περίοδο που ο Στόλος στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο έχει μεγάλη ανάγκη από Αξιωματικούς και πλήρωμα και να γίνονται συζητήσεις για την απόκτηση νέων φρεγατών η ΣΝΔ να έχει υποχρεωθεί να παράγει παρά έναν ελάχιστο αριθμό. Η επιστροφή στη κανονικότητα δε πρέπει μόνο να λέγεται αλλά και να γίνεται με πράξεις.

Δείτε φώτο από την χθεσινή τελετή στη ΣΝΔ:

armynow.gr