Το Δ' Σώμα Στρατού εκπέμπει ισχυρό μήνυμα αποτροπής

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ Μητσοτάκης, ως αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, είχε συναντήσει λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές τον τότε Διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, σε μια περιοδεία που έκανε στη Θράκη και τη Μακεδονία, όταν επισκέφθηκε και το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές του Έβρου.

«Κύριε πρόεδρε, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι είμαστε όλοι περήφανοι -από εμένα, που είμαι ο Διοικητής του Δ' Σώματος Στρατού, μέχρι τον τελευταίο στρατιώτη- που υπηρετούμε σε αυτήν την εξαιρετικά ακριτική περιοχή, στη Θράκη. Το Δ' Σώμα Στρατού είναι το ισχυρότερο Σώμα Στρατού που διαθέτουμε, εκπέμπει πάντα ένα ισχυρό μήνυμα αποτροπής». Με αυτά τα λόγια υποδέχθηκε ο κ. Λαλούσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι πληροφορίες λένε πως ο κ. Μητσοτάκης είχε εντυπωσιαστεί από τον μεστό λόγο, τις γνώσεις και τη σοβαρότητα που εξέπεμπε ο Στρατηγός. Ένας άνθρωπος ήπιων τόνων, με μεγάλη επιχειρησιακή και επιτελική εμπειρία και απόλυτα τεκμηριωμένες απόψεις, χωρίς υπερβολές και πομφόλυγες. Τα προσόντα του Χαράλαμπου Λαλούση είναι αναμφισβήτητα. Όπως και αυτό να... ακούει.

Ουδέποτε ο νέος Αρχηγός ΓΕΣ ανέβηκε σε «κομματικά άρματα» και είδε τα πράγματα μέσα από το πολιτικό «περισκόπιο». Φρόντιζε πάντα να κάνει τη δουλειά του και αυτό τον οδήγησε, εντέλει, στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της Παρασκευής, στο οποίο προήδρευσε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 19/01/2020