Η νέα ΥΦΕΘΑ Μαρία Κόλλια Τσαρουχά είχε ασχοληθεί με το θέμα της βαθμολογικής εξέλιξης των ΕΜΘ και είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή. Οι ΕΜΘ της υπενθυμίζουν το ενδιαφέρον που είχε δείξει ελπίζοντας ότι τώρα που είναι ΥΦΕΘΑ θα διαχειριστεί το θέμα αναλόγως.

Ένας ΕΜΘ γράφει:

Ο ανασχηματισμός έφερε την κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά στην θέση της Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας. Η νέα Υφυπουργός λίγα χρόνια παλαιότερα και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου 2012, όταν ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, είχε καταθέσει ερώτηση στον τότε ΥΕΘΑ κύριο Πάνο Παναγιωτόπουλο σχετικά με την Βαθμολογική Εξέλιξη των Εθελοντών Μακράς Θητείας.

Στην τοποθέτησή της για το θέμα, αναγνώριζε ως άνιση την διαφορετική βαθμολογική εξέλιξη των Εθελοντριών του Ν. 705/1977 και των Εθελοντών Μακράς Θητείας του Ν. 1848/1989. και τόνιζε στον τότε ΥΕΘΑ ότι: «Οι διοικήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να τηρούν κατά κανόνα την αρχή της ίσης μεταχείρισης».

Η τότε ερώτηση της σημερινής ΥΦΕΘΑ ήταν η εξής: «Προτίθεται το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τηρήσει την Συνταγματική Ισότητα στην περίπτωση αυτή των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ);»

Οι ΕΜΘ εύχονται καλή αρχή και καλή επιτυχία στην κυρία Κόλλια Τσαρουχά και περιμένουν, σε σύντομο χρόνο, να καταθέσει την σχετική τροπολογία.

Verba volant, scripta manent.

ΠΗΓΗ: https://www.militaire.gr