Του Ηλία Προύφα
Για τον Αντισυνταγματάρχη ''θηρίο'' της ΑΣΔΕΝ, έχουμε γράψει αναλυτικά στο kranosgr (Διαβάστε ΕΔΩ). Πρόκειται για ένα εξαίρετο στέλεχος και αθλητή, που έχει διακριθεί αρκετές φορές σε αγώνες Δυναμικού Τριάθλου - Powerlifting. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, σήμερα Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στο πλαίσιο της δράσης «Είμαστε Υπερήφανοι» του Στρατού Ξηράς, βραβεύθηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, ο Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων Θεόδωρος Σαλίμκας, αθλητής του δυναμικού τριάθλου (powerlifting) και της Ολυμπιακής Άρσης Βαρών. 




Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμους αγώνες, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, εκπροσωπώντας επάξια τα εθνικά χρώματα, με σημαντικότερες διακρίσεις τις παρακάτω:

- 15 φορές Πρωταθλητής Βορείου Ελλάδος.

- 12 φορές Πρωταθλητής Ελλάδος.

- 6 φορές Βαλκανιονίκης (3 φορές κατακτώντας την 2η θέση και 3 φορές 
την 3η).

- 4 φορές στην 1η Δεκάδα σε αγώνες Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.


- 2 φορές στην 1η Δωδεκάδα σε αγώνες Παγκόσμιου Πρωταθλήματος.

Επιπλέον, ασχολήθηκε και με την Ολυμπιακή Άρση Βαρών, στην κατηγορία 105+, όπου στους Στρατιωτικούς Αγώνες κατέλαβε 3 φορές την 1η θέση και ανακηρύχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδος.

Στην τελετή βράβευσης παρέστη η μητέρα του στελέχους μας.

Με τις επιτυχίες του αυτές, ο συνάδελφός μας, καταδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι η άοκνη καθημερινή προσπάθεια, το ήθος και το αγωνιστικό πνεύμα αμείβονται, αποτελώντας έτσι εξαίρετο παράδειγμα, για το σύνολο του προσωπικού, προβάλλοντας το Στρατό Ξηράς, τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Πατρίδα μας γενικότερα.

#ΕλληνικόςΣτρατός, #HellenicArmy, #ΕίμαστεΠαντού, #WeAreEverywhere, 
#ΕίμαστεΠερήφανοι, #WeAreProud