Συνεχίστε …Μην πτοείστε…

Πολλά διαβάσαμε τις τελευταίες μέρες στα δημοσιεύματα που κάλυψαν την καθόλου κολακευτική για το ΛΣ υπόθεση χρηματισμού και διαφθοράς στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μια υπόθεση που οδηγεί την κοινή γνώμη να σχηματίσει γενική την αντίληψη της παντελούς απουσίας κάθε ηθικής αξίας σε σημαντική μερίδα των δημοσίων υπαλλήλων.  Ιδιαίτερα η παραπάνω περίπτωση, εφόσον και δικαστικά αποδειχθεί, θα μπορούσε  να αποτελεί υπόθεση δηλωτική του εύρους της κατάλυσης κάθε έννοιας νομιμότητας, της παγερής απάθειας των κατεξοχήν αρμοδίων δημοσίων υπαλλήλων για εύορκη υπεράσπιση νόμων, αρχών και αξιών ως και του εύρους της ηθικής εξαχρείωσης τους.

Για τους μηχανισμούς πάταξης της διαφθοράς των φερόμενων ως  επίορκων δημοσίων λειτουργών, τους μηχανισμούς στοιχειοθέτησης της επίορκης συμπεριφοράς τους και τα άξια στελέχη τους, δεν διαβάσαμε ούτε μια αράδα… Δυστυχώς. 

Το μόνο που μάθαμε είναι, ότι για μια ακόμη φορά δαιμονοποιήθηκαν (όπως συνήθως συμβαίνει σε ανάλογες υποθέσεις), επειδή έκαναν την ομολογουμένως άχαρη αλλά, εξόχως χρήσιμη, δουλειά τους για πολλά-πολλά μερόνυχτα στη σειρά. 

Κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει το υψηλό τίμημα, που επωμίζονται καθημερινά οι οικογένειες των δημόσιων λειτουργών που είναι επιφορτισμένοι με την πάταξη της διαφθοράς.

 Όσον αφορά, δε, τη συγκεκριμένη υπόθεση, θα μπορούσε κανείς να επισημάνει  το μέγεθος και το βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας που κατέβαλαν ιδίως εκείνα τα στελέχη του ΛΣ που στελεχώνουν την ενιαία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας κι οι οποίοι υποθέτουμε ότι επωμίστηκαν το συντριπτικό βάρος του χειρισμού της.

 Να θυμίσουμε βέβαια και σε κάποιους που σήμερα καγχάζουν, ότι δικαιώνονται οι επιλογές των:

Την παραπάνω υπόθεση διεκπεραίωσαν τα στελέχη του Λ.Σ. με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ (όπως άλλωστε πάντοτε συνέβαινε…). Συνεπώς τα περί ενοποίησης με τη ΕΛ.ΑΣ αποτελούν λόγια για την «λαϊκή κατανάλωση»…

Κάποια  από τα στελέχη του Γραφείου Εσωτερικών Υποθέσεων Λ.Σ Βορείου Ελλάδος που σήμερα αλλά και στο παρελθόν είχαν σημαντικότατο έργο, από την απερχόμενη ηγεσία είχε κριθεί ότι θα προσέφεραν καλύτερες υπηρεσίες στις ΑΕΝ και αλλού…

Αυτούς τους αφανείς στρατιώτες, πρέπει όλοι:

- να τους ευχαριστήσουμε για την καθημερινή προσπάθεια τους, να απομακρύνονται  από τις τάξεις των στελεχών ΛΣ τα  μήλα εκείνα,  όταν αποδεικνύεται ότι είναι «σάπια»,

- να τους συγχαρούμε θερμά και να τους ενθαρρύνουμε, να συνεχίσουν τον αγώνα  για την ανάταξη της εμπιστοσύνης όλων μας στους θεσμούς, τη νομιμότητα και στην κοινωνική δικαιοσύνη.

Δημήτρης Α.Σαϊτάκης

ΠΗΓΗ:limenikanea.gr