Ολοκληρώθηκε χθες  η διαδικασία  συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων  με την ψήφιση επί της αρχής και στην συνέχεια επί των άρθρων του.


Αναφερόμαστε ειδικότερα στο άρθρο 26 που τόσο η σεβαστή ηγεσία του Λ.Σ. αλλά και μερίδα εκπροσώπων των εργαζομένων του ιεραρχικά κατώτερου προσωπικού  του Λ.Σ., προσπάθησαν να μας πείσουν ότι θα μεγαλώσει το Λ.Σ….


Εκτός από την κυβέρνηση και κάποια εξαπτέρυγα.. εκεί στην Δραπετσώνα…,  ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ  ΚΟΜΜΑΤΑ δεν Υποστήριξαν αυτή την διάταξη 


Άρθρο 26 (Επέκταση αρμοδιοτήτων ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στον Αιγιαλό και την παραλία) ως έχει κατά πλειοψηφία:
ΣΥΡΙΖΑ: Ναι.
Νέα Δημοκρατία: Όχι.
ΔΗΣΥ: Όχι.
Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή: Όχι.
ΚΚΕ: Όχι.
Ένωση Κεντρώων: Παρών.


Αναρωτάται κανείς πόσο άδικο είχαν  όλοι αυτοί, που άσκησαν κριτική σε εκείνους που έσπευσαν με ανακοινώσεις τους να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα της ηγεσίας του Λ.Σ., λέγοντάς τους  ότι υπηρετούν τα συμφέροντα της κυβέρνησης. 


Το μόνο βέβαιο είναι ότι από σήμερα μπαίνει σε περιπέτειες η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού που υπηρετεί στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και λιμενικές Αρχές.


Οι υπηρετούντες στις Κεντρικές Υπηρεσίες της Δραπετσώνας και υποστηρικτές της διάταξης δεν νομίζουμε ….ότι θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα…


Σιγά μην στενοχωρηθούν που το Σώμα φορτώνεται με νέες αρμοδιότητες …χωρίς να περιληφθεί διάταξη για αύξηση των Οργανικών θέσεων και αύξηση των προσλήψεων  στο Λ.Σ….


 Εμείς ευχόμαστε καλό κουράγιο στα στελέχη του ΛΣ στις Λιμενικές Αρχές, που από σήμερα ασκούν τα χερσαία πλέον καθήκοντά τους, είτε ελέγχοντας  την τροχαία κίνηση σε κάθε παραλιακό δρόμο της χώρας, είτε διαπληκτιζόμενοι με πολίτες μα μετρούν με την κορδέλα κτίσματα και αποστάσεις από την θάλασσα, προκειμένου προσδιορίσουν αν θα ασκήσουν κατά νόμο αστυνομική αρμοδιότητα… και να συντάσσουν δικογραφίες…  

ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΝΕΑ