Φαίνεται ότι η  αντιπολιτευτική διάθεση και η τάση για διαφοροποίηση πολλές φορές οδηγούν στον παραλογισμό.

Ίσως να φταίει  ο κοροναϊός, που μεταξύ μας στα εκκλησιαστικά θέματα έφερε στο προσκήνιο  απωθημένα,  αμφισβητήσεις  και αναστάτωση..

Δεν γνωρίζουμε, αν αυτή ήταν η αιτία, που συνέβη το ίδιο  στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την χθεσινή συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Στο άρθρο 61 του νομοσχεδίου υπήρχε διάταξη για τον καθορισμό Ζώνης Λιμένα (ΧΖΛ)στο λιμανάκι της Δάφνης του Αγίου Όρους. Δηλαδή καθορισμός ΧΖΛ σε μια περιοχή άβατου και ιδιαίτερου καθεστώτος.

Αντιλαμβανόμαστε τον επαναστατικό λόγο (;)   του κόμματος ΜΕΡΑ25 που ψήφισε όχι ακόμη και τις ταλαντεύσεις του ΚΚΕ σε τέτοια «ευαίσθητα» θέματα.

Εκείνο που εκπλήσσει είναι το «Παρόν»  του κόμματος του κ. Βελόπουλου. Δηλαδή  αν καταλάβαμε καλά, τα εκκλησιαστικά  θέματα ή άλλαξαν θέση στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του κόμματος του ή έχει προτίμηση προσέγγισης στο Άγιο Όρος από άλλο λιμανάκι και όχι από την Δάφνη.

Αλλά ακατανόητη ήταν η στάση των πρώην κυβερνητικών κομμάτων ΚΙΝ.ΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ με το ηχηρό «Παρόν» τους στην ψηφοφορία.

O Τσίπρας στο Αγιον Ορος: Οποιος δεν το έχει επισκεφθεί

ΣΥΡΙΖΑ  όταν ήταν Κυβέρνηση ενίσχυσε το Άγιο Όρος ιδρύοντας ανεξάρτητη Λιμενική Αρχή, ενώ   να θυμίσουμε, ότι ο Πρόεδρός  του  Αλέξης Τσίπρας κατά την  επίσκεψή του στην Αθωνική Πολιτεία είχε δηλώσει: «Λένε ότι όποιος δεν έχει επισκεφθεί το Άγιον Όρος, αδικεί τον εαυτό του. Και εμείς δεν θέλαμε να είμαστε αδικημένοι»

Δεν γνωρίζουμε αν ο εισηγητής της μειοψηφίας κ. Σαντορινιός συμμερίζεται  την ίδια άποψη.

Ένα είναι βέβαιο: χθες ψήφισε  «παρόν» για την ΧΖΛ στο λιμανάκι της Δάφνης και όχι υπέρ.

Λέτε να  θεωρήσουμε τους εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ «αμφιταλαντευόμενους» ψηφοφόρους ή πιστεύετε ότι τους ταλανίζει το αιώνιο υπαρξιακό πρόβλημα: Υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός;

Εμείς από την στάση τους, μάλλον είμαστε της άποψης ότι δεν έχουν τον Θεό τους…

limenikanea.gr