Η ασφάλεια δεν έχει χρώμα, αφορά όλους...

Άρθρο

του Δημήτρη Σαϊτάκη

 Η ασφάλεια, ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των πολιτών μιας μεγαλούπολης όπως είναι το Ηράκλειο, δεν περιορίζεται σε γενικές δηλώσεις ή αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες.

Οι δημότες πληρώνουν φόρους για να έχουν ασφάλεια και η δημοτική αρχή σε συνεργασία με το κράτος, έχει την υποχρέωση να την παρέχει σε όλους.

 

Στόχος είναι να έχουμε μία πόλη φιλική στον μόνιμο κάτοικο, στον επισκέπτη, στην οικογένεια και εχθρική στην εγκληματικότητα και την παραβατικότητα.

Ένα φωτισμένο και προσβάσιμο για όλες και όλους Ηράκλειο, είναι μια ασφαλής πόλη και εμείς από εκεί ξεκινάμε. Από την πρόληψη. 

 

Υπάρχουν περιοχές στο δήμο Ηρακλείου  χωρίς καθόλου φωτισμό  που είναι γεμάτες αφρόντιστα δέντρα που δημιουργούν συνθήκες αρνητικές για την ασφάλεια των δημοτών.

Υπάρχουν πεζοδρόμια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση τους άθλια, ενώ τα αφρόντιστα θαμνώδη επιτείνουν σημαντικά τα προβλήματα ασφάλειας.

Επίσης τα κάθε λογής εμπόδια στους δρόμους  ο Δήμος οφείλει να τα αφαιρέσει άμεσα και να μην παίζει το παιχνίδι της γραφειοκρατίας.

Η μεγάλη μάχη έχει να κάνει με την καθημερινότητα.

Σε αυτή την κατεύθυνση είναι αναγκαία η δημιουργία ενός Ενιαίου Κέντρου Ασφάλειας που θα συντονίζει όλους τους συναρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα θα επιδιώκει τη στενότερη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ, ΛΣ, ΠΣ, Περιφέρεια κλπ.

Στο πλαίσιο αυτό είναι αναγκαίος και ο εκσυγχρονισμός-αναβάθμιση  της ίδιας της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η Δ.Α δεν μπορεί να περιορίζεται στο να γράφει κλήσεις στάθμευσής αυτοκινήτων. Το παρεμπόριο και η καταπολέμηση του, που αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για την πόλη, είναι μία από τις πιο βασικές αρμοδιότητες της.

Παράλληλα σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιηθεί η σύγχρονη τεχνολογία για την επόπτευση και αποτροπή παράνομων δραστηριοτήτων (π.χ. αυθαίρετες καταλήψεις  κ.λ.π) σε  δημόσιους χώρους. Για τα θέματα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και η ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο και με άλλες υπηρεσίες της πόλης.

Η ασφάλεια δεν έχει χρώμα, αφορά όλους και πρέπει να κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για να την παρέχουμε στους δημότες, αυτή είναι η πραγματικότητα και όσο πιο γρήγορα τη δεχτούμε τόσο το καλύτερο για την πόλη μας.

Δημήτρης Α.Σαϊτάκης

τ. Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου

Με την Δημοτική κίνηση «Ηράκλειο 3.7.5.»

Υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κουράκης