Όταν μιλάμε για μία Αρχή (;)ή Υπηρεσία(;) όπως η ΔΑΛ ασφαλώς μας έρχεται στο νου η άμεση αντίδραση και η επίλυση των προβλημάτων των λιμανιών της χώρας.

Μη φανταστείτε, ότι τα λιμάνια της χώρας αντιμετωπίζουν θέματα υποδομών, καθορισμού στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη των σε συνδυασμό με την  οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, κ.λ.π. κ.λ.π. 


Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα ναυάγια…

 Για πρώτη φορά η χώρα τολμάει και ανελκύει ναυάγια….

Στην ανάγκη  παραχωρεί και  δωρεάν στους ιδιώτες να τα απομακρύνουν προς καταστροφή  ακόμη και πλοία  που έχουν εγκαταλειφτεί αλλά δεν έχουν βουλιάξει…. 

Η γαλαντομία του δημοσίου….. σε όλο της το μεγαλείο…. 


Στη λογική αυτή όλες οι Υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ……

 Ακόμη και τα κατασχεμένα  πλοία που ξεσέρνουν, δημιουργούν σοβαρότατους κινδύνους και επιβαρύνουν οικονομικά  τις Υπηρεσίες αφήνονται να αποπλεύσουν…. γιατί θυμήθηκε ο γνωστός πλοιοκτήτης του …. ότι θέλει να επισκευάσει το πλοίο του…..

Τι και αν χρωστάει στον Οργανισμό Λιμένα……, τι και αν έχει εγγραφές στο Βιβλίο Κατασχέσεων των Νηολογίων… πήρε άδεια να πάει στην Τούσλα….. για επισκευές και μετά θα ……ξαναγυρίσει  …να ξεπληρώσει τα χρωστούμενα…..

Τώρα, αν εκεί στην Τούσλα ….αλλάξει σημαία και πωληθεί σε αλλοδαπούς…. Τι σημασία έχει…; 

Το παν είναι να φύγει το πλοίο από τα πόδια μας…..

Και τι μας νοιάζει αν πάει –ενώ χρωστάει- για επισκευές σε ναυπηγία της Τουρκίας; 
 
Δεν πάνε να φωνάζουν για βοήθεια οι μονάδες ναυπηγοεπισκευής στο Πέραμα; Άντε να κάνει καμιά πορεία ακόμη το μέταλλο και ο ΠΟΥΛΙΚΟΓΙΑΝΝΗΣ…. Άσε που αυτός δεν είναι ……μαζί μας… Αφού δεν συμμορφώνονται….. καλά να πάθουν ….

Ελπίζουμε, όλα τα παραπάνω να τέθηκαν υπόψη της δικαστικής αρχής που εξέδωσε Προσωρινή Διαταγή  και επέτρεψε στο πλοίο να πάει στην Τούσλα για επισκευές και μετά να επιστρέψει……..

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτήν  την Προσωρινή Διαταγή την  κρατούσε και την επικαλείτο  ο Διοικητής της ΔΑΛ και κάπου παραπίσω του …..ο καθυστερών να παραδώσει…. Λιμενάρχης Πειραιά… 

Τώρα τι περιμένει και δεν παραδίδει ….ο υπό μετάθεση Λιμενάρχης, θα σας γελάσω… Ίσως να μαδάει μαργαρίτες θα μείνω, θα φύγω, θα μείνω….

Να γίνει ΕΔΕΕΕ, να γίνει ΕΔΕΕΕΕ….., ακούστηκαν  φωνές στους διαδρόμους έξω από το γραφείο του Υπουργού……

Έχουμε όμως απορία ποιος θα διενεργήσει την ΕΔΕ, σε βάρος όσων γύρισαν πίσω  το πλοίο από τα Ψαρά  ενώ ρυμουλκείτο προς Τουρκία…

Λέγεται μάλιστα μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνεται….. και ο Αρχηγός….

Το θέμα σε αυτήν την περίπτωση, είναι ποιος θα διενεργήσει την ΕΔΕ; 

Λέτε…. την αναθέσουν σε  κανένα Αρχαιότερό του Αρχηγό από την Εφεδρεία……

Ε…ρε γλέντια….

ΔΡΙΤΣΑΡΕΣΤΑ….. Έργα και Ημέρες…

Περαστικά μας,

Καλή Εβδομάδα..