Με μεγάλο ενδιαφέρον ανέμεναν πολλοί την επίσκεψη του κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ στο Κ.Λ. ΠΑΤΡΑΣ….

Συναντήθηκε λέει με όλους τους Λιμενάρχες της Δυτικής Ελλάδας. Προφανώς το Πρόγραμμα του κ. Υπουργού θα ήταν πολύ βεβαρημένο και που να βρει χρόνο τώρα να επισκεφτεί επί τόπου τις Λιμενικές Αρχές και να συνομιλήσει με το προσωπικό και να του εκτεθούν τα καθημερινά προβλήματά τους…

«….  Οι Λιμενάρχες ανέφεραν ότι τα Λιμεναρχεία τους είναι πλήρη από πλευράς στελέχωσης και ότι είναι καλά από πλευράς εξοπλισμού και υπηρεσιακών μέσων. Ανέφεραν μόνο μικρά θέματα κτιριακής υποδομής, τα οποία ο κ. Κουρουμπλής εξέφρασε τη διάθεση να διευθετήσει…».  

Τώρα …..εγώ τι να πρώτο πω….

Ότι ο Υπουργός δεν θα, …θα,…. θα………. τους φτιάξει κανένα …..μερεμέτι .. που του ζήτησαν  οι Λιμενάρχες της περιοχής……;

  Τι στο καλό…τόσο αχάριστος δεν είναι….. πόσο μάλιστα όταν  όλα τα άλλα τα  προβλήματα είναι  λυμένα….

Σκεφθείτε πως θα αντιδράσει και η Διοίκηση της ΠΟΕΠΛΣ,  που ούτε και το  θέμα αλλαγής του «Καλλικράτη» δεν έθεσαν οι τοπικές Ενώσεις και οι Λιμενάρχες….  όχι τώρα για τα τόσα άλλα προβλήματα….. 

-  Ο κ. Υπουργός από ότι φαίνεται, δεν άκουσε τίποτα για  τα νέα συρματοπλέγματα, που αναγκάζεται να βάλει ο Οργανισμός Λιμένα προκειμένου να αναχαιτισθούν τα κύματα των μεταναστών - προσφύγων που αναζητούν διέξοδο στην Ευρώπη…..

-  Δεν άκουσε τίποτα για τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτή η κατάσταση για τις ζωές των μεταναστών – προσφύγων….

-  Δεν άκουσε τίποτα για τους κινδύνους και τους τραυματισμούς των στελεχών  του Λ.Σ. στο Λιμάνι της Πάτρας….

-  Δεν άκουσε τίποτα για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης  στην οικονομική ζωή του Λιμανιού αλλά και της ίδιας της πόλης της Πάτρας….

-  Δεν άκουσε τίποτα για την ανάγκη μεταφοράς των Μεταναστών-Προσφύγων από τις εγκαταστάσεις της ΠΕΙΡΑΪΚΗΣ –ΠΑΤΡΑΪΚΗΣ, προκειμένου αμβλυνθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμάνι αλλά και οι μετανάστες να μεταφερθούν σε χώρους με περισσότερο ανθρώπινες συνθήκες….

Θα μου πει κάποιος, μα η μετανάστευση….. δεν  αποτελεί αρμοδιότητα του κ. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ….

Μπορώ να διαφωνήσω…; Όχι βέβαια…

Έχουμε  ένα Υπουργικό Συμβούλιο και μια Κυβέρνηση,  όπου έχουμε δημοκρατία και εκφράζονται όλες οι …. «τάσεις»….

Είναι άλλο θέμα αν παίρνει αποφάσεις….

Αν ο Υπουργός μετανάστευσης δεν καταλαβαίνει…. και δεν λειτουργεί με το συναίσθημα ..Τί να σου κάνει και ο Υπουργός Ναυτιλίας που πάντα πράττει…. χωρίς συναίσθημα……

Τώρα… αν τελικά την πληρώνουν…. μόνο οι Λιμενικοί και οι χρήστες του Λιμένα ….  κινδυνεύοντας μάλιστα από την συνεχή πίεση…. να γίνουν … «υπερτασικοί»… ποιόν νοιάζει;

Είπαμε οι Υπουργοί μας λειτουργούν χωρίς συναίσθημα……… επίλυση προβλημάτων περιμένετε;