Εκνευρισμό στους ναυάρχους και λοιπούς έχουν προκαλέσει οι αναμενόμενες κρίσεις στις τάξεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με την ψηφισθείσα  πρόσφατα διάταξη -κατ΄ εξαίρεση φέτος λόγω κοροναϊού-  οι τακτικές κρίσεις στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ αναβλήθηκαν για τρείς (3) μήνες.

Δηλαδή με απλά λόγια οι κρίσεις αυτές μπορούν να γίνουν μέχρι και 19 Ιουνίου 2020.

Έλα όμως, που αμέσως μόλις μπήκε ο Μάϊος οι περισσότεροι πειθόμενοι και από  τους ψιθύρους των διαδρόμων,  έχουν σηκώσει τα μανίκια και ετοιμάζονται να προσφέρουν στο Λ.Σ.  όσα δεν έχουν προσφέρει όλοι όσοι έχουν προϋπάρξει στο Λ.Σ. πριν από αυτούς.

Μάλιστα κάποιοι έχουν χάσει την υπομονή τους και με την βεβαιότητα της επιτυχίας σιγοψιθυρίζουν το γνωστό: Σήκωσέ το …τιμημένο…

Άλλοι πάλι λιγότερο βέβαιοι για τις εξελίξεις,  επηρεασμένοι και από τους πατεράδες τους που κάθε πρωί πριν ξεκινήσουν για δουλειά στα κτήματα κοιτούσαν από το παράθυρο τι καιρό κάνει, αυτοί κάθε πρωί περνούν έξω από την πόρτα του Γραφείου Σταδιοδρομίας στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου της Δραπετσώνας.

Βλέπετε είναι κρίσιμη ένδειξη, αν η εξαίρετη αξιωματικός και προϊσταμένη  έχει βάλει στολή 8 με παντελόνι ή με φούστα.

Η στολή 8 με  φούστα της προϊσταμένης  θα ανεβάσει …τους σφιγμούς στα ύψη. Σημαίνει ετοιμότητα  προς αναχώρηση στο ΓΕΝ…όπου γίνονται οι κρίσεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ…

Αντίθετα, η καθημερινή  στολή εργασίας  με παντελόνι, κάποιους  τους καθησυχάζει και ανέμελοι μπορούν να συνεχίζουν  την αναμονή σιγοψιθυρίζοντας τους στίχους του τραγουδιού της Ελπίδας: Άλλη μια μέρα δίχως σκοπό…

 Η στολή 8 ενός συναδέλφου μετατρέπεται σε κανονικό  μετεωρολογικό δελτίο αυτές της ημέρες.

Εκεί το βαρομετρικό χαμηλό, εκεί τα όνειρα για αναρρίχηση για την κατάληψη της θέσης των από πάνω…   

Ας είναι καλά κάποιοι που «φιλότιμα» με συνεχείς επαφές με τους φορείς και με διατάξεις ΠΝΠ  προσπαθούν να  φέρουν σε πέρας τα δύσκολα θέματα της ναυτιλίας εξ’ αιτίας του κοροναϊού.

Δεν είμαστε όμως  και πολύ σίγουροι, ότι κάποιοι  από αυτούς που περιμένουν, γνωρίζουν πόσες ΠΝΠ εκδόθηκαν για την ναυτιλία και τι ρυθμίζουν.

Κυριακή κοντή γιορτή…

limenikanea.gr